Iarna asigur azaleelor minim 18 grade Celsius în cameră

0
Foto: Maria Borlan
Maria Borlan, loc. Bușteni , jud. Prahova
Iubită redacție,
Iată că toamna ne-a adus parfumul roadelor bogate, în mii de culori. Se apropie sezonul înfloririi la azalee, așa că iată ce trebuie să știți despre ele.
Vă mulțumesc pentru premiile acordate în urma scrisorilor publicate în revistele din lunile iulie (pag. 82) şi august (pag. 76), care mi-au adus foarte multă bucurie în suflet!
În continuare vă prezint alte flori pe care le îngrijesc cu drag şi anume azaleele și begoniile.
Azaleea este o floare originală din Japonia şi înfloreşte, de obicei, în luna decembrie. Dacă are condiții bune, penumbră, umiditate ridicată în aer și moderată în sol, va rămâne cu flori până aproape de Paște, anul viitor. Ceea ce se ofilește, și anume unele frunze sau flori, se îndepărtează, pentru a nu apărea unele boli din această cauză.
În anotimpul alb, azaleele au nevoie de o temperatură de minim 18 grade Celsius și de udare moderată. Vă trimit și câteva fotografii cu azaleele pe care le dețin de câțiva ani, pe care le „tund“ după ce nu mai sunt înflorite, iar butaşii îi pun în alte ghivece pentru a-i dărui prietenelor iubitoare de flori.
În cele ce urmează vă scriu puțin despre begonii, unele dintre cele mai bogate în soiuri şi culori. Există begonii curgătoare şi begonii drepte, cu flori mari şi cu flori mici, roşii, roz, albe, portocalii şi nuanțe ale acestora …Eu am cumpărat un bulb în primăvară, l-am pus într-un ghiveci şi am udat pe lângă el, având grijă să nu pun prea multă apă, ca să nu putrezească bulbul. A început să crească frumos, căci i-am pus pământ bun, cumpărat de la florărie. Vara a fost un adevărat spectacol de culoare begonia mea roşie, cu flori mari, care îmi atrăgea privirea şi mă bucura cu fiecare nouă floare.
Vă urez o toamnă lungă, cu bucurii alături de cei dragi, cu ploi ce vor aduce roade bogate anul viitor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply