I-am făcut soției o surpriză: un mic atelier de croitorie

0
Foto: Mihai Gheorghe
Mihai Gheorghe, loc. Bocșa, jud. Caraș-Severin
Stimată redacție,
Am o soție îndemânatică și talentată, care, mereu când are timp liber, coase câte ceva la mașină pentru casă sau pentru copiii noștri.
Deoarece nu avea un loc potrivit unde să croiască și să coasă, folosea adesea bucătăria, făcând numai ațe și peticele peste tot. Ca să nu mai zic că mereu o întrerupeam din lucru, cu diverse treburi la bucătărie. Tot văzând-o cum lucrează, m-am gândit că merită un locșor al ei, unde să se poată desfășura în liniște și am decis să-i fac o bucurie. În curte aveam o magazie care stătea să se dărâme, pe care am desființat-o, ca să fac în locul ei un atelier cât de mic pentru soția mea.
Neavând un buget prea mare, m-am interesat de prețurile la cărămidă și de ofertele din zonă și am aflat că, nu departe de casa noastră, cineva demolase o construcție și vindea cărămidă la jumătate din prețul din magazine, cărămidă arsă, bună pentru construcții. Trebuia numai să o curăț de tencuiala veche. Mi-am făcut diverse socoteli câteva zile, apoi am trecut la muncă. Am demolat magazia, am adus cărămida, am cumpărat ciment și balast, am turnat  fundația, iar după ce s-a întărit am început să zidesc. Pentru acoperiș am folosit țigla de la magazia veche și am mai cumpărat 2 rânduri de țiglă nouă. Cu un an în urmă schimbaserăm geamurile de la casă cu termopane. Geamurile vechi le-am pus la atelier, așa că nu a mai fost nevoie să cumpăr altele și astfel am scutit niște bani. Ușa a rămas cea de la magazie. Pe jos am pus gresie din cea mai ieftină, cumpărată de la un depozit cu 16 lei mp.
Bucuria soției mele a fost mare când am terminat de zugrăvit și i-am spus: “Draga mea, aici va fi atelierul tău de lucru!”. Până atunci nu-i spusesem care este destinația acestei construcții, ea credea că voi face tot magazie. Dacă în timp atelierul nu va mai fi util, îl putem transforma într-o bucătărie de vară.
Vă doresc spor la muncă și să aveți parte de o iarnă blândă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply