Hoya trebuie rărită ca să înflorească

0

Maria Moldoveanu, Satu Mare

Arhiva Practic Idei
Dragă redacție,
Vă mulțumesc pentru cei 40 lei primiți ca premiu; a fost o bucurie că cineva a apreciat articolul meu. Vă scru despre trandafirul japonez și hoya.
În revista nr. 2/2012 doamna Corina Anghel din Goești, întreabă despre trandafirul japonez Ai mei sunt plini de flori, dar necesită apă multă, să nu fie în soare și lăstarii subțiri se taie în martie. Ca să dea mai multe ramuri, se taie pe la 60 cm, se împarte ramura în 3 sau 4 bucăți, se pun în pământ și se acoperă cu sticlă. Deja toamna au avut și puieții flori și am putut să dau și prietenelor, așa cum am procedat și în cazul crăciuniței.
Vă scriu puțin despre cum îngrijesc Hoya. Este o floare verde cu flori mici parfumate. Pentru a înflori și a se dezvolta armonios, trebuie așezată la lumină (nu în razele solare) la cel puțin 10 grade Celsius. Pentru că dezvoltă ramuri tot timpul anului, trebuie rărită ca să înflorească. Primăvara tai butași din lăstari cu 3-4 noduri, îi pui în apă, ei fac rădăcină, îi plantezi în ghiveci cu pământ, nisip, turbă și frunze. Am dat tuturor prietenilor din aceste minunate flori.
Florile au niște picături ca lacrima, mai dulci ca mierea. Sunt frumoase și nu necesită îngrijiri speciale; cresc înalte – a mea are 1,90 cm. Am multe cră-ciunițe roz, roșie, ciclam, trandafiri japonezi, cerceluș, flamingo etc. Vă doresc mulți ani fericiți și sfaturi bune!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply