Gresia de exterior. Ce trebuie sa stii

0

Gresia de exterior este usor de montat, nu este foarte scumpa, este rezistenta si solida, daca este corect aleasa, este si antiderapanda, te scapa de toate neplacerile noroiului, se curata si se intretine usor. Gresia de exterior este ideala in curte, pe teresase si balcoane, mai ales in cazul celor care nu sunt inchise, in zonele expuse la intemperii, pe marginea bazinelor si piscinelor. Gresia de exterior, antiderapanta nu aluneca nici daca temperaturile sunt sub zero grade, iar vara, daca este uda.

gresia de exterior

Citeste si: Efectul gresiei portelanate

Prima si cea mai importanta recomandare este sa nu folosesti in exterior, gresia de exterior pentru ca se va deteriora mult mai repede si va trebui inlocuita. Este esential ca gresia de exterior sa fie antiderapanta si sa fie rezistenta la zgariere si pete. O gresie rezistenta la zgarieturi si pete va arata ca noua mai mult timp, spre despsebire de gresia de interior amplasata la exterior care se pateaza usor si va arata urat chiar si dupa o simpla ploaie indiferent cat de mult ai spala-o.

Citeste: Cum alegi gresia din bucatarie

gresie de exterior (2)Gresia de exterior trebuie sa intruneasca anumite caracteristici de baza, cum ar fi: rezistenta la absorbtia apei, rezistenta mecanica (la loviri si greutati), rezistenta la modificari termice, rezistenta la principalii agenti chimici.

Este foarte important, pentru a pastra si mentine toate aceste proprietati pe care le are gresia de exterior, ca montarea ei sa se faca conform celor mai exigente reguli. Imaginea si rezistenta in timp depinde esential de modul in care a fost montata gresia de exterior.

Citeste si: Piatra naturala in interior

Exista o gama variata de modele de gresie de exterior. Ideala pentru exterior este gresia mata, poroasa care nu aluneca si rezista bine, in timp, la variatiile de temperatura. Conteaza si dimensiunea placilor de gresie. Cele mici sunt mai durabile decat placile mari, dar depinde in ambele cazuri de modul in care este montata si de calitatea materialelor folosite.

Oricum intr-un spatiu mici sunt binevenite placile mici, iar cele mari sunt binevenite intr-un spatiu mare. Intr-o terasa de mici dimensiuni vor fi potrivite placile de gresie in format mic, in schimb intr-o terasa de dimensiuni mai mari este indicat sa fie folosite placile de gresie mari.

gresie de exterior (3)Culoarea conteaza si ea foarte mult, fiind esentiala cand este vorba despre terase si balcoane. In ciuda primei intentii, gresia inchisa la culoare este cea mai buna alegere pentru balcoane si terase deschise, iar in gradina cea colorata este o buna alegere, iar cea in culori cat mai deschise cea mai buna alegere.

Mai trebuie spus ca la montarea pentru gresia de exterior nu trebuie lasate rosturi. Nu doar ca nu sunt moderne, dar pot determina afectarea stratului de fixare. Gresia de exterior se fixeaza cat mai apropiata una de alta, lipite daca se poate.

Citeste si: Parchet in bucatarie. Cum il alegi

O ultima precizare. Daca pentru gresia de interior adezivii si materialele de lucru pot varia in limite largi, pentru gresia de exterior adezivii sunt esentiali. Acesdtia trebuie sa fie speciali fabricati pentru exterior si trebuie sa-si mentina proprietatile la mai multe cicluri de schimbari de temperatura care pot ajunge si pana la 70 de grade.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net /hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply