Gradinile create de cei trei pot schimba mentalitati

0

Sunt o echipa de trei peisagisti. Pe al treilea nu l-am prins la interviu, dar de la ceilalti doi am aflat ce se ascunde in spatele uneia dintre cele mai orginale firme de amenajari verzi – Private Design

„Nu lasati frumuseţea gradinii voastre pe mana gradinarului, nici la cheremul ochiului schimbator al privitorului. Noi o putem transforma in arta!” Acesta este mottoul celor trei tineri care au pus pe roate o firma de amenajare peisagistica.

Este vorba de Raluca Rusu, Cristian Ilea si Alexandru Ciobota, absolventi ai Facultatii de Horticultura, specializarea Peisagistica, din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, iar firma lor se numeste Private Design.

Cum v-a venit ideea acestei firme?

Inca din timpul facultatii ne-am pus in cap sa facem o firma de peisagistica. Astfel, in mai 2005, s-a nascut Private Design.

La inceput am facut fluturasi pe care i-am impartit in zone rezidentiale. Din cateva sute impartite, au raspuns 2 persoane, in final ajungand sa facem o singura amenajare.

Cum v-a influenţat prima lucrare?

A fost o experienta din care am invatat foarte mult. In definitiv, din fiecare amenajare invatam lucruri noi, deoarece fiecare lucrare are personalitatea ei, purtand totusi amprenta creatorului.

Sunteti trei oameni de decizie in firma. Exista si conflicte?

Se spune ca afacerile nu se fac in familie si nici intre prieteni, dar noi nu ne-am gandit la acest aspect; respectul pe care ni-l purtam unul celuilalt ne tine legati.

Nu exista reguli in firma, dar toata lumea stie ce are de facut si nu exista conflicte. Invidia nu isi are locul, ne vedem fiecare de lucru sau ne ajutam intre noi.

Nu ne contorizam niciodata cantitatea de munca depusa individual. Concediile le petrecem tot impreuna, vizitand gradini, parcuri sau facand numeroase fotografii pentru studiu.


Text: Adrian Barar, foto: Mihai Marginean

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply