Ghivece practice din sticle și bidoane

0

Elena Mateescu, com. Smeeni, jud. Buz
Dragi prieteni,
Vă împărtăşesc în această scrisoare una dintre ideile mele în legătură cu sticlele din plastic.

Elena Mateescu
Ştim cu toții că aceste sticle şi bidoane din plastic se găsesc în orice gospodărie de la oraş sau de la sat.
Pentru că iubesc florile, m-am gândit să le transform în ghivece. Am constatat că ghivecele din comerț țin 1-2 ani, după care crapă.
Am tăiat în bidoanele de 5-6 l nişte deschizători, după cum vedeți în fotografii. Am găurit fundul bidoanelor cu un cui înroşit la aragaz. Le-am umplut cu pământ şi am sădit în ele semințe de flori de piatră. Am înşiruit aceste ghivece pe un suport de ciment, care la mine acasă marchează o alee.
Le putem aşeza şi pe lângă casă pe ciment, la soare. Florile de piatră iubesc mult soarele. În timpul iernii puteți pune oriunde aceste ghivece. Primăvara le aşezați unde doriți, le udați şi semințele de flori de piatră, petunii etc. vor răsări din nou şi veți avea flori din aprilie până toamna târziu.
Puteți tăia aceste bidoane şi vertical şi faceți iarăşi nişte ghivece practice. Le puteți înveli în staniol sau vopsi. Puteți pune în ele fel de fel de flori. Din cauza puişorilor de curcă a trebuit să le mut la ferestre. Vă asigur că se vedeau foarte bine şi de acolo.
Felicit redacția şi pe colaboratori. Din această revistă învățăm să economisim, să ne înveselim viața, să trăim simplu şi sănătos, să fim harnici şi practici.
Mai am în gând o altă idee despre aceste recipiente. Vreau s-o încerc în vara aceasta şi, dacă-mi iese, fac fotografii şi vi le trimit! Până atunci vă doresc toate cele bune!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply