Ghivece la pervazul ferestrei

0

Visezi la o gradina doar a ta, dar locuiesti la bloc si trebuie sa te multumesti cu ghivece de flori la fereastra. Noi iti spunem ce flori alegi si cum le ingrijesti.

Pentru o fereastra insorita
– Alege plante rezistente la caldura soarelui, dar care sa dea un plus de culoare pervazului tau. Cartofii dulci sau verbena pot fi optiuni tocmai bune pentru aceste conditii.
– Este de preferat sa uzi plantele zilnic, mai ales in sezonul calduros. In zilele ploioase poti sa faci acest lucru mai rar, dar nu uita sa verifici cand pamantul se usuca.
– Poti adauga ingrasamant la fiecare doua-trei saptamani si ai grija sa indepartezi florile care se usuca pentru a da voie altora sa infloreasca.
Pentru o fereastra umbrita
– Trebuie sa alegi plante care nu au nevoie de lumina naturala pentru a inflori. Ai putea sa pui in ghiveci mai multe sortimente de coleus pentru a diversifica putin coloritul pervazului.
– Uda zilnic in timpul verii, iar in rest verifica la cateva zile starea de umezeala a solului din ghiveci.
– Tunde la doua saptamani excesul de frunze.
Pentru ghivece usor de ingrijit
– Mergi pe o varietate de plante suculente, care pot retine si depozita apa timp indelungat, astfel incat sa nu se distruga atunci cand uiti sa le uzi. Cateva sugestii ar fi trandafirul desertului sau varietati de cactus.
– Verifica solul la fiecare doua saptamani si uda numai cand solul este complet uscat.
– Ai grija ca ghiveciul sa nu retina apa, astfel incat sa creezi conditii cat mai aproape de natura din care plantele suculente provin.

Sursa: Real Simple
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply