Ghivece inedite: 3 sugestii de grădinărit creativ

0

Dragii noştri,
Articolele voastre de refolosire a vechilor obiecte şi transformare a acestora în utile şi estetice soluţii pentru gospodăria oricui sunt o continuă inspiraţie pentru mine. De data aceasta, vă ofer şi eu trei idei creative pentru plantarea florilor.

www.pixabay.com
www.pixabay.com
  1. Foloseşte încălţămintea. Cizmele de cauciuc pentru grădinărit par cea mai potrivită alegere, dar şi bocancii vechi, pantofii eleganţi şi ghetele în culori aprinse se potrivesc în grădină. Încălţămintea trebuie curăţată înainte, apoi, dacă vrei să îi dai un nou aspect, o poţi vopsi ori lăcui. Indicat este spray-ul grafitti, deoarece prinde pe orice tip de material, atâta timp cât nu este foarte lucios, şi îl poţi găsi într-o varietate de culori, mat sau lipicios, cu particule de sclipici sau texturat. Odată uscată încălţămintea, umple-o cu pământ şi sădeşte plăntuţele dorite. Cele mai indicate sunt florile mărunte şi puţin pretenţioase, gen flori de piatră.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com
  2. Refoloseşte vasele ciobite. Sau cele care nu se mai potrivesc stilului bucătăriei tale, după ce ai modernizat-o. Farfuriile adânci, bolurile şi ceştile fac excelente ghivece pentru flori mici, care pot fi păstrate şi în balcon sau pe terasă. Oalele şi castroanele sunt potrivite pentru păstrat în grădină şi găzduit şi plante mai înalte, care au rădăcini mai adânci. Nu uita să găureşti fundul acestora şi să pui la bază pietricele, pentru a asigura scurgerea apei şi a evita putrezirea rădăcinilor.
  3. Pune în valoare ciobiturile. Dacă ai un vas din lut sau ceramică în care ai deja flori plantate si rădăcinile acestora au spart vasul, ieşind pe lateral, nu trebuie să îl arunci, nici să acoperi spărtura. Din contră, pune-o în valoare, mutând în ea, pe lateral, plante uşor de întreţinut, mărunte şi cu rădăcini superficiale, cum ar fi  plantele suculente. Pentru asta, apleci cu grijă ghiveciul, pui plăntuţele, apeşi bine pământul, uzi superficial şi îl ridici la loc. Nu doar că asta maschează ciobiturile din vase, dar oferă şi un aspect plăcut unor ghivece altfel monocrome şi terne.

Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply