Ghiocei uriași

0

Maria Molnar, Brăila, jud. Brăila
Dragi prieteni,
Mulțumesc pentru premiile acordate articolelor din revistele octombrie și noiembrie. Vă povestesc cum mă pregătesc pentru a întâmpina primăvara.

martisoare textile
Foto: Maria Moldovan
Când mă gândesc parcă văd o poiană acoperită încă de zăpadă și ici colo pâlcuri de ghiocei și brândușe. Așa a apărut dorința de a le oferi celor dragi ceva deosebit și m-am gândit la un ghiocel supradimensionat. Și cum mașina de cusut este prietena mea de nădejde, am încercat să realizez un tipar. Mai întâi nu prea a ieșit cum îmi doream, dar, perseverând, rezultatul a devenit minunat. Este destul de muncă, mai ales că totul se face manual. Ca materiale, am avut nevoie de satin, alb și verde, întăritură pe bază de hârtie, sârmă de aluminiu de 3 mm diametru, pentru codiță.
Cum am procedat: am desenat tiparul petalelor și al frunzei pe materialul căruia i s-a aplicat întăritura, am decupat, am trecut prin flacăra unei lumânări marginile petalelor. Apoi am realizat cusăturile, am presat cu fierul de călcat atunci când era nevoie și am îmbrăcat codița. Am asamblat toate componentele, am fixat ici-colo cu ac și ață, am legat o fundiță roșie, ca șnur. Apoi am făcut o brândușă. Aici a fost mai dificil, pentru că la petale am folosit satin, mov și lila, iar pistilul portocaliu mi-a dat ceva bătăi de cap. L-am umplut cu vatelină și am așezat pe tulpină două frunze. Am prins curaj și au apărut narcisa albă, narcisa galbenă, floarea de anthurium.
martisoare textile
Foto: Maria Moldovan
Am încercat și alte variante, cum ar fi o cravată ghiocel, o rochie ghiocel, o rochie brândușă.  Anul trecut am făcut asemenea cadouri domnișoarelor și doamnelor din viața noastră și au fost foarte apreciate. Atunci când vedeam bucuria pe chipul lor, nu mai conta munca din spate. Am primit și comenzi, deci florile uriașe mi-au adus și mici venituri.  Dacă cineva dorește să obțină tipare sau alte informații, mă poate contacta la telefon 0745.083.015. Îi voi oferi ajutorul meu. Vă doresc să aveți idei minunate, spor la lucru și o primăvară plăcută!
Foto: arhiva personală

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply