Ghid complet pentru organizarea spatiilor de stocare

0

organizarea spatiilor de stocare

Bine ai venit la planul nostru în 5 paşi de a elimina dezordinea din casă alături de care îţi prezentăm şi cele 8 unelte pentru organizarea spaţiilor de stocare, care nu trebuie să-ţi lipsească.
Spaţiile de stocare (debara, cămară, magazie, garaj, etc) sunt renumite pentru dezordinea care se instalează de-a lungul timpului. Este cumva normal, având în vedere că nu le folosim zilnic deci tindem să le ignorăm când vine vorba de curăţenie; după care nu mai avem loc să intrăm, iar găsirea unui anumit obiect devine similară cu găsitul tradiţionalului ac în carul cu fan.
Ţine cont de cei cinci paşi pe care ţi-i recomandăm şi vei reuşi să reorganizezi totul într-o singură tură de curăţenie. După aceea fă o verificare de două ori pe an şi totul va rămâne în perfectă ordine. Ta da!

1. Apucă-te de treabă
Împarte toată activitatea în acţiuni mai mici, pe care le poţi face cu uşurinţă. Dacă spaţiul nu a fost curăţat şi organizat de peste un an este posibil să ai nevoie de mai mult decât cele două zile ale weekendului. Poţi să iei în calcul câte 4 ore în fiecare sâmbătă şi duminică pentru 2-3 săptămâni, ar trebui să fie suficient. Totuşi, mai puţin de două ore per sesiune s-ar putea să nu genereze niciun progres vizibil şi să te facă să te descurajezi rapid.

2. Elimină şi curaţă
– Scoate totul afară şi fă o curăţenie completă, astfel vei evita ca zonele rămase necurăţate şi aglomerate să devină adevăraţi magneţi pentru dăunători (furnici, gândaci şi chiar şoareci).
– Ia în calcul să vopseşti spaţiul de stocare în alb pentru a îl face mai luminos; în felul această va deveni mai greu să neglijezi un spaţiu care chiar pare a face parte din casa ta şi nu este doar o “groapă de obiecte”

3. Sortează şi etichetează
– Pe măsură ce scoţi lucrurile din spaţiul de stocare aranjează-le pe categorii (inclusiv “de făcut cadou” sau “de aruncat”) şi fă-ţi un plan cum să transformi aceste categorii în zone. Opreşte doar lucrurile care sunt în stare bună sau care au o valoare sentimentală ridicată.
– Ia în calcul să nu ţii spaţiul de stocare mai plin de trei sferturi, astfel încât să te poţi mişca cu uşurinţă prin el.spatiu depozitare 2

4. Evaluează şi aprovizionează-te
– Măsoară camera, inclusiv înălţimea şi stabileşte unde va fi fiecare zonă pe care ai stabilit-o la pasul 3
– Aranjează lucrurile cele mai frecvent utilizate lângă uşă; alte lucruri, pe care le foloseşti rar, pot fi stocate în zone mai greu de accesat
– Analizează bunurile sortate (măsoară-le şi numără-le dacă este nevoie) şi alege sistemele de stocare şi containerele în care le vei pune
– Caută în magazinele de home & deco soluţiile cele mai potrivite pentru stocare (cutii, rafturi, etc)

5. Pune totul la loc
Pe măsură ce muţi materialele sortate în containere noi în zonele pe care le-ai stabilit, ţine cont de următoarele lucruri:
– Pune în depozit doar lucruri curate; hainele trebuie să fie curate ca să eviţi infestarea cu diverse insecte
– Pune etichete pe fiecare recipient; dacă ai timp fă-ţi şi un inventar scris cu lista de obiecte pe care să îl lipeşti pe fiecare cutie (întotdeauna este mai bine să ştii ce este într-o cutie fără să muţi jumătate de magazie şi fără să o deschizi, nu?)
– Nu acoperi sifoanele de scurgere ale camerei (dacă există)
– Nu lăsa nimic (în special materiale inflamabile) la mai puţin de 1-2 metri de o sursă de foc
– Ai grijă să ai şi cel puţin un extinctor, un detector de fum şi un detector de monoxid de carbon (dacă spaţiul permite)
– Dacă ai materiale periculoase pune-le într-un dulap închis
– Dacă prin camera de stocare trec ţevi sau are un boiler sau dacă această cameră este un subsol, atunci pune tot ce nu este într-un container impermeabil la cel puţin jumătate de metru înălţime (astfel rişti mai puţin pagube în caz de inundaţie)
– Nu pune hainele în recipiente de plastic închise ermetic; foloseşte pungi din ţesătură mai degrabă. Asigură-te că hainele nu au contact direct cu lemnul de cedru, naftalina sau orice alte substanţe de prevenire a dăunătorilor.
– Stabileşte o regulă clară de genul “pun unul, scot unul” ca să eviţi supra-aglomerarea şi dezordinea pe viitor. (dacă pui un obiect în spaţiul de stocare, musai să scoţi un altul).

8 ELEMENTE PENTRU ORGANIZARE
Măreşte-ţi spaţiul de stocare folosind aceste elemente critice în organizare.

1. rafturi ajustabile
2. dulap cu cheie
3. panouri perforate pentru scule
4. cutii de plastic pentru depozitarea pe termen lung a hârtiei şi a altor produse care nu necesită aerisire
5. suporturi acoperite pentru haine (mobile)
6. huse pentru haine
7. cârlige mari pentru montare pe grinzi (niciodată de ţevi, greutatea le poate afecta)
8. taburet cu trepte sau (mini-)scară

Dacă urmezi aceşti paşi spaţiul tău de depozitare nu va mai fi niciodată dezordonat.

Sursa: www.styleathome.com

Sursa foto: fotopin.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply