Gentuţă din blugi pentru fetiţe

0
Maria Iosip
Maria Iosip
Maria Iosip, Galaţi
Dragă redacţie,
Cineva ne-a dat nişte hăinuţe pentru bebeluşul din familie (pentru nepoţelul meu) pe care le-am transformat în salopetă şi gentuţă.
Printre ele erau rătăcite şi câteva sarafane din blugi (denim), pe care le-am modificat. Denimul este un material foarte rezistent la uzură, dar şi maleabil, de aceea este bine să îl refolosim, mai ales pentru hainele sau accesoriile celor mici. Cu puţină răbdare şi îndemânare le putem transforma în salopete, numai bune de folosit afară în grădină sau oriunde, de către un copilaş.
Maria Iosip
Maria Iosip
Avem nevoie de: sarafane de blugi, foarfecă, maşină de cusut, aţă rezistentă, nasturi, capse, ornamente. Dintr-un sarafan suficient de mare putem face şi 2 salopete pentru fetiţe. Tivim la maşină capetele tăiate şi aplicăm la mijloc 2 cordoane făcute tot din blug sau cumpărăm şnururi de la mercerie.
Sus, aplicăm o cureluşă, pe care o vom da peste cap atunci când îmbrăcăm salopeta, sau punem capse. Dintr-un crac de pantaloni putem realiza o gentuţă foarte drăguţă pentru fetiţe. Am tras-o la maşină, pe dos, făcând fundul poşetei, apoi am cusut nişte şnururi sau cureluşe. Aplicăm cu acul şi aţă la culoare mărgeluşe, inimioare sau alte ornamente drăguţe. Sper să vă placă ideile mele! Vă urez succes, inspiraţie!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply