Gata cu durerile de picioare

1
salvie medicinală
Foto: arhiva Practic
Magdalena Cîrțînă, Târgu Jiu, jud. Gorj
Stimată redacție, Sunt o fidelă cititoare a revistei Practic Idei şi pot să spun că m-am vindecat de dureri de picioare folosind remedii naturale.
Vă spun ce am folosit:
Infuzie de soc– aceste băi sunt foarte bune împotriva durerilor. Se pun 50 g plantă de soc uscată într-un litru de apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute, după care se toarnă compoziția într-un lighean în care s-au pus în prealabil 2 litri de apă fierbinte. Se mai adaugă 2-3 picături de lămâie şi se țin picioarele în apă 20 de minute. Se şterg după aceea şi se pune în picioare o perehe de şosete. Acest tratament se face de fiecare dată când apar dureri.
Infuzie de mentă – se umple un lighean de 4 litri cu apă fierbinte în care se adaugă 50 g frunze de mentă uscate sau proaspete. Se stă cu picioarele în apă 20 de minute, după care se şterg şi se pun şosete. Apoi se țin în poziție ridicată 10 minute. Se aplică acest tratament de fiecare dată când simți picioarele obosite.
Infuzie de păpădie – se pun 2 lingurițe de plantă de păpădie (se găseşte la Plafar) în 250 m apă clocotită şi se lasă la infuzat 10 minute. Ceaiul se bea călduț de 3 ori pe zi după mesele principale.
Infuzie din frunze de salvie – se pun 20 g frunze de salvie uscată în 250 ml apă clocotită şi se lasă la infuzat 10 minute. Ceaiul se bea de 2 ori pe zi dimineața şi seara, după masă; infuzia mai poate fi folosită şi sub formă de comprese aplicate pe picioare. Se lasă să acționeze 20 de minute după care picioarele se ung cu cremă de gălbenele.
Foile de varză – reprezintă un alt remediu împotriva durerilor de picioare. Varza se aplică sub formă de cataplasme. Se strivesc 3 foi şi se pun pe locul dureros. Se bandajează bine şi se lasă să acționeze timp de 8 ore, după care se schimbă. Tratamentul durează până la calmarea durerilor.
Pentru durerile de picioare se mai folosesc şi băi cu tărâțe. Se pun într-un lighean ½ kg tărâțe şi 2 litri de apă clocotită. Se lasă tărâțele la înmuiat timp de 3 ore, după care se aplică pe fiecare picior în parte. Se stă 30 de minute, după care se curăță şi se clătesc picioarele cu apă călduță. Acest tratament este recomandat timp de 10 zile în fiecare seară.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cu ce alini durerile | Revista Practic idei

Leave A Reply