Garsoniera – 10 trucuri pentru spaţii mici

0
http://www.huffingtonpost.com/
huffingtonpost
Dragi cititori,
Am mai publicat sfaturi despre cum să-ţi faci garsoniera un spaţiu cât mai confortabil şi eficientizat maxim. Deoarece în oraşe foarte mulţi tineri locuiesc în garsoniere sau mici apartamente în blocuri, venim cu alte idei de folosire a spaţiului redus şi organizare a acestora pentru a a obţine spaţiile necesare.

 1. Rafturi până la tavan. Nicio bucăţică de perete nu este cruţată dacă ai multe lucruri de depozitat şi garsoniera ta nu are suficient spaţiu. Optează pentru rafturi înguste şi întinse pe verticală, deoarece nu iau atât de mult din spaţiul camerei.
 2. Foloseşte obiectele de mobilier pentru a compartimenta camera. Astfel, o canapea poate separa garsoniera în living/dormitor sau living/bucătărie; la fel şi o comodă pentru televizor.
  apartmenttherapy
  apartmenttherapy
 3. Rafturi sau mobilier pentru colţ. Deoseori colţurile nu sunt folosite, iar aceste spaţii sunt pierdute, însă în garsonieră nu îţi permiţi să le sacrifici. Fă mobila la comandă, astfel încât să ocupe exact spaţiul disponibil.
 4. Foloseşte cutii mărunte, dar cu suprafaţă generoasă, pentru a depozita lucruri sub pat. Chiar dacă nu este foarte mult spaţiu sub acesta, simplul fapt de a organiza mărunţişurile şi a le ascunde vederii va mări vizual spaţiul din garsoniera ta.
 5. Pereţi/uşi culisante. Acestea separă o garsonieră de tip ‘open space’ atunci când este necesar (de exemplu când gătim), dar permit crearea de spaţiu când avem musafiri sau ne relaxăm.
 6. Masă ori birou pliant. Fie că este prinsă de perete sau fixată pe podea, această piesă de mobilier este deosebit de utilă într-o cameră mică, deoarece ocupă doar
  mic3
  famuratbuilders
  puţin spaţiu pe verticală şi poate fi folosită doar la nevoie.
 7. Coş de gunoi pentru uşă. Există coşuri de gunoi înguste, care se fixează pe interiorul uşilor de la dulapurile de bucătărie şi care sunt ataşate în aşa fel încât atunci când uşa este deschisă, se ridică şi capacul coşului, facilitând accesul.
 8. Bare de oţel în bucătărie şi baie. Pentru organizarea pe verticală, acestea sunt ideale. Fixează una lângă masa de lucru din bucătărie, iar pe ea poţi prinde în cârlige coşuleţe pentru condimente, pahare cu tacâmuri etc. În baie este ideală la duş, pentru a susţine rafturi cu produse cosmetice, precum şi pe uşă, pentru prosoape.
 9. Deasupra chiuvetei. Acest spaţiu este, de obicei, nefolosit. Putem fixa mici suporturi prinse în ventuze pentru detergent, burete etc.
 10. Cuier din umeraş. În loc să punem fiecare maieu pe câte un umeraş separat, putem prinde de baza umeraşului inele de perdele, iar pe acestea prindem bretelele de la maieu, obţinând astfel un cuier de lungimea unui umeraş, care poate găzdui 10 maieuri în acelaşi timp.

Text: Cătălina Vieru
Foto: famuratbuildersapartmenttherapy şi huffingtonpost.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply