Gărduleț din jaluzele stricate? Da, eu le-am refolosit așa

0
gardulet
Foto: Florica Dragoș
Florica Dragoș, com. Remetea Chioarului, jud. Maramureș
Dragă redacție,
Mă înscriu la acest concurs cu o idee, aceea de a refolosi rulourile din PVC făcute pentru geamuri, dar care din divere motive nu mai sunt bune.
În fața casei, pe lângă gard am avut foarte multe spații în care puteam planta flori, dar niciodată nu am făcut-o deoarece găinile noastre sar gardul din țarcul în care le-am pus și scurmă și ciugulesc tot ce prind în cale. Așa că mi-a venit ideea unui gărduț care să le țină cât de cât departe pe „răzvrătitele“ noastre găini și, în același timp, să am și eu o pată de culoare pe lângă gardul care, sinceră să fiu, nu arăta prea stălucit.
Am renunțat la jaluzelele din plastic pe care le aveam la geamuri, și în loc să le arunc, m-am gândit să le rup bucăți de vreo 30-40 cm și să fac un gărduleț de jur împrejurul florilor. Pe lângă faptul că arată minunat (cel puțin mie îmi place mult), florile sunt acum mai protejate. Spre mirarea mea găinile trec pe lângă drăguțul gărduleț și nu au nici cea mai mică intenție de a sări peste acesta.
Toamna, când curăț locul de tijele uscate ale plantelor, scot și gărdulețul din jaluzele, îl pun într-un sac și îl păstrez până primăvara, când îl „construiesc“ din nou. Fac acest lucru pentru a nu se umple de noroi de la ploi, sau a nu se sparge de la apa înghețată în ele iarna. Se curăță imediat cu peria sau cârpa și are marele avantaj că elementele nu ruginesc, n-au nevoie de vopsea.
Și în spatele casei am pus câteva scânduri, am umplut locul format cu pământ fertil și am pus și acolo câteva flori. Chiar a ieșit drăguț.
Dacă aveți și voi jaluzele de plastic tip rulou, pe care nu le mai folosiți, delimitați diferite spații cu flori cu ajutorul lor. Sunt sigură că veți fi mulțumiți de aspect.
Vă doresc tuturor spor la tot ce vă propuneți să faceți și numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply