Gard viu inalt. Sfaturi si idei

0

Un gard viu inalt este cea mai buna solutie care iti asigura in egala masura si intimitatea spatiului privat si protectie. In plus ai beneficiul pe care il aduce o zona verde. Un gard viu inalt sau mediu este o cale prin care asiguri fixarea solului, un microclimat in jurul acestuia, protectie fonica si, nu in ultimul rand, ai un burete care absoarbe praf si umezeala si iti protejeaza gradina.

gard viu inalt

Un gard viu inalt este solutia perfecta pentru asigurarea intimitatii in gradina. Poti face un gard viu de inaltime pe care o doresti, dar pentru un gard viu inalt, de cel putin doi metri, sunt recomandati arbusti cu dezvoltare pe verticala.

Citeste si: Gard viu vesnic verde. Cateva trucuri utile

gard viu inaltPentru constructia unui gard viu inalt cea mai buna soltie este plantarea de puieti. Densitatea gardului viu se realizeaza prin plantarea a doua sirul de puieti. Daca vrei sa faci din acest gard viu inalt un gard in adevaratul sens al cuvantului, intre siruri poti fixa un gard sanatos de sarma.

Densitatea gardului viu este data de soiul de planta folosit. Ideal este ca acestea sa aiba o buna dezvolatare chiar de la baza, dar pentru asta este nevoie sa ai plante sanatoase, la plantarea carora sa respecti nevoia de independenta a fiecarui soi in parte, respectand distanta intre puieti.

Daca plantezi gardul viu pe doua siruri, ideal este ca puietii sa fie pusi intercalati.

gard viu inalt

Citeste si: Avantajele gardului viu

Exista o multitudine de plante ce pot fi utilizate pentru gardurile vii. Intre soiurile care se preteaza pentru un gard viu inalt se numara paltin de campie (Acer campestre), fagul rosu (Fagus sylvatica), care isi schimba frumos culoarea in toamna, dar iarna isi pierde frunzele, gardul ramanand activ prin desimea ramificatiei, paducel (Crataegus monogyna), care se preteaza si pentru un gard viu inalt si pentru unul mediu, in functie de ritmul taierilor, dar si fagul sangeriu (Fagus sylvatica purpurea), care are funze rosiatice.

Citeste si: Idei pentru gard viu

Este foarte important sa respecti conditiile necesare unei bune cresteri a plantei. Gardul viu inalt sau mediu trebuie tuns periodic pentru ca in felul acesta sporesti desimea acestuia, trebuie fertilizat si trebuie protejat impotriva daunatorilor.

Sursa foto: signatureplants /instahedge / allposters

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply