Galodium este numită pe drept „ciuperca miraculoasă”

1
Foto: Adina Darabanț
Adina Darabanț, loc. Bucureșci, jud. Hunedoara
Stimată redacție,
Vă prezint „ciuperca miraculoasă“ cum o numesc unii, iar alții îi spun ciuperca de chefir. Soacra mea are această ciupercă de la o doamnă din Curechiu, care o primise de la o cineva din București. Împreună cu soacra mea, am început şi eu să consum produsul obținut şi sunt mulțumită de rezultate.
Nu ştiu dacă e chiar miraculoasă sau autosugestia mă îndeamnă să cred că aşa este. Consum în fiecare zi laptele obținut, care este mult mai gustos decat chefirul din magazine şi am constatat că am o digestie foarte bună şi au dispărut problemele cu stomacul. Pentru a urma măcar câteva luni tratamentul, trebuie să ai în primul rând voință şi să crezi că îți va face bine. Am o colegă de serviciu care mi-a spus că ea bea în fiecare zi chefir. Atunci când am primit ciuperca am obținut şi câteva informații şi reguli de cultivare a ei. Eu vi le transmit mai departe şi sper ca cei care o folosesc de mai mult timp, aşa cum am văzut pe internet, să ne dea un semn şi să ne spună dacă într-adevăr merită să încercăm tratamentul. Chiar dacă nu, doar faptul că bem în fiecare zi câte o cană de chefir e sănatate curată pentru organismul nostru, cred eu.
Galodium, ciuperca miraculoasă a medicinei orientale, provine din Tibet şi mai mult a fost păstrată în secret. În Europa a fost adusă din India de către un profesor universitar polonez care a urmat un tratament şi s-a vindecat de ciroză în 5 ani. La plecare, a primit cadou ciuperca. Galodium este o ciupercă de culoare albă, care înainte de divizare are 5-6 mm şi poate ajunge la 40-60 mm după. În Japonia este  cultivată  în fiecare casă, iar acest popor este cunoscut ca fiind longeviv şi sănătos.
Chefirul obținut cu această ciupercă are următoarele proprietăți:
1. Vindecă sau atenuează cancerul; stopează creşterea celulelor canceroase în organism și permite celulelor „bune” să preia controlul;
2. Normalizează perfect schimbul de substanțe;
3. Vindecă alergiile de orice natură;
4. Rezolvă problemele gastro-intestinale, inclusiv ulcerul stomacal, și normalizează microflora intestinală;
5. Vindecă bolile pulmonare, maladiile de ficat sau vezică biliară şi dizolvă pietrele la rinichi, fiind un antibiotic natural;
6. Curăță corpul de deşeuri, elimină reziduurile metabolismului, inclusiv colesterolul;
7. Întinereşte organismul, îmbunătățeşte memoria, stopează îmbătrânirea celulelor, ridică tonusul.
Îngrijire şi cultivare
Peste 2 linguri de ciupercă se toarnă 250 ml lapte la temperatura camerei. După 24 ore laptele fermentat are proprietăți terapeutice şi poate fi folosit. Se strecoară printr-o sită cu orificii de 2-3 mm, apoi ciuperca se spală sub un jet de apă rece şi se adaugă din nou lapte. Acest procedeu se respectă zilnic, de preferat seara, cam la aceeaşi oră. Dacă nu se spală ciuperca, nu se spală vasul şi nu se schimbă laptele, atunci încetează creşterea, ciuperca îşi schimbă culoarea, devine cafenie, îşi pierde proprietățile terapeutice şi moare. Ciuperca sănătoasă are culoarea laptelui şi după 17 zile volumul ei se dublează şi poate fi transmisă mai departe şi altor persoane doritoare. Este ca o ființă vie ce trebuie îngrijită şi protejată.
Modul de utilizare:
250 ml lapte fermentat se beau înainte de masă sau cu 30 minute înainte de culcare, de preferință seara, timp de 21 zile, după care se face o pauză de 9 zile, repetându-se cura permanent. Se spune că după un an de zile, corpul devine sănătos.
Laptele poate fi folosit şi drept cremă de față sau de mâini, deoarece stopează îmbătrânirea pielii, preîntâmpină ridurile, înlătură oboseala, durerile reumatice şi de poliartrită. Orice leziune se vindecă dacă punem comprese de 6-8 ori pe zi. Pe perioada tratamentului este interzis consumul de alcool şi se reduce consumul de grăsime şi de produse picante.
Reacțiile organismului:
În primele 10-14 zile creşte activitatea stomacului, ce se manifestă prin balonări şi uneori crampe, iar scaunul poate fi mai des. Tratamentul nu se întrerupe. La bolnavii cu probleme de ficat sau rinichi apar senzații neplăcute în aceste regiuni. După 10-12 zile se îmbunătățeşte starea, se ridică dispoziția şi tonusul general, iar după 21 zile vă simțiți mult mai bine. Eu, ce pot să spun mai mult, decât că am trecut prin aceste stări, că am încercat să urmez tratamentul în general, cu mici abateri și sunt mulțumită de starea mea. Nu ştiu să dea alte reacții adverse. Unele persoane pe care le cunosc au abandonat cura din primele săptămâni, altele au zis că s-au îngrăşat, dar cunosc persoane care urmează tratamentul şi se simt foarte bine. Bineînțeles că nu au întrerupt medicamentele permanente, cei care luau. Sper ca tratamentul să vă fie de folos!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Ciuperci bune si ciuperci toxice | Revista Practic idei

Leave A Reply