Gălbenele – flori bune la toate

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Daniela Voicu, loc. Vama Veche, jud. Constanţa
Dragii mei,
De data aceasta vă scriu despre ceaiul de gălbenele, bun la multe afecţiuni.
Având multe gălbenele în curte m-am gândit să profit şi să usuc pentru ceai. Florile le-am cules deschise, după ce a trecut roua dimineţii. Florile trebuie să aibă culoare galbenă-portocalie şi nu galben deschis. După ce am adunat floare cu floare, am pus recolta pe coală de hârtie, răsfirată bine, apoi am acoperit tot cu hârtie (uscarea la semiîntuneric păstrează culoarea) şi am lăsat într-un spaţiu uscat, fără umiditate, aerat. La fiecare două zile am răsfirat florile şi am verificat să nu fie afectate de umiditate.
Am uscat pentru iarnă două serii de flori de gălbenele. La prima serie am avut răbdare să aleg, după uscare, doar petalele florilor pe care le-am depozitat într-o punguliţă de hârtie. La cea de a doua serie am pus florile uscate în borcan de sticlă închis ermetic. La fel am procedat cu florile de lavandă şi sunătoare, să am pentru ceai.
Ceaiul de gălbenele (numite şi „ florile de aur” ale sănătăţii), consumat zilnic, are efect detoxifiant. Prezintă proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, antiseptice, cicatrizante. Scade riscul de artrită reumatoidă sau alte afecţiuni ale sistemului osos, fiind benefic pentru sistemul digestiv, atât la adulţi cât şi la copii. Protejează organismul în lupta cu inflamaţiile, cu virusurile, întăreşte sistemul imunitar. Sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply