Gabriela Stoica: “Merita sa investim mai mult in lucruri pe care le schimbam mai rar”

0

In amenajari prefera culorile neutre pe pereti.

UN DESIGNER DE AMBIENT are rolul de a stabili functionalitatea, estetica, ergonomia, stilul spatiului interior. Fiecare om e diferit; asadar, fiecare om va alte nevoi si preferinte.

Un proiect de amenajari interioare incepe cu stabilirea nevoilor clientului. Urmeaza realizarea in 2D a planului spatiului, prin reprezentarea in plan a pozitiei mobilierului si a fiecarei zone.

EU LUCREZ MAI MULT PE BAZA DE PROIECT. Se poate face insa si doar o simpla consultanta, care se plateste la ora.

Un proiect cuprinde documentatie, planul spatiului, cu tot cu dimensiuni, proportii, simulare in 3D, desenul tehnic al mobilierului facut la comanda si consultarea cu mesterii la executii.

PRETUL UNUI PROIECT il calculez pe metru patrat, iar un metru patrat costa 7 euro. Daca spatiul este mare, pot face o reducere de 5-10 la suta.

INTR-O CASA, structura, recompartimentarea, marirea golurilor sunt cele mai dificil de modificat. Dar merita sa investim mai mult in lucruri pe care le schimbam mai rar. In categoria asta intra faianta, gresia, finisajele.

Recomand atentie mare la detalii si la finisajele oricarui articol din interior. Sa nu ne uitam doar la design in ansamblul sau, ci la fiecare detaliu care poate face diferenta de estetica si calitate.

FOARTE IMPORTANTE SUNT SI CULORILE SI COMBINATIA acestora. Elementele decorative sau unele motive pot evoca un stil anume fara ca mobilierul sa reprezinte acel stil. Intr-o incapere cu mobilier minimalist se poate crea o atmosfera care sa aminteasca de clasic sau de orice stil dorit doar cu ajutorul culorilor, motivelor, materialelor folosite.

PENTRU MINE, ESTE FOARTE IMPORTANTA COMUNICAREA. Este necesara crearea unei legaturi intre client si designer, pentru a ajunge la un numitor comun. Designerul trebuie sa fi e foarte receptiv la nevoile clientului.

CONTACT: Tel.: 0744.991.027; [email protected], [email protected], www.trendvisiondesign.com


Articol publicat in revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply