Fustă în 2 culori pentru începătoare

0

Camen Popa, Buzău
Dragă redacție,
Revin cu un model de fustă. Pentru că în articolul trecut vă spuneam cum îmi fac singură articole de îmbrăcăminte, de data aceasta vreau să demonstrez că nu vorbesc în vânt. Vin cu un model de fustă, pe care poate să-l realizeze și o începătoare.
Am combinat negru cu galben, dar fiecare poate să combine ce culori dorește. Așadar, ne trebuie un cupon dintr-un material subțire, de culoare neagră, cu lungimea de 60-70 cm, depinde de înălțimea persoanei. Materialul dublu lat se dă în două pe lungime și se taie. Avem acum 2 părți. Pe una dintre părți o dăm iar în două pe lungime și pe dos tragem o cusătură de 1 cm lățime. La partea de sus a fustei, facem 2 pense. Aceasta va fi partea din spate a fustei. Cealaltă parte rămasă va fi cea din față și i se vor face doar pensele. Într-o parte se va lăsa loc de fermoar. Sus înspre talie, când se unesc cele două părți de material, pe dos bineînțeles, se va urma linia de șold, ușor cambrat, ca să aibă aspect frumos.

fusta
Foto: Carmen Popa
La partea de jos, în zona genunchilor, se va folosi un material ușor, care se poate încreți ușor, pentru a da volumul din partea de jos. Pentru aceasta, măsurăm circumferința fustei în zona genunchilor și vom avea nevoie de un metraj cu lungimea de o dată și jumătate cu lărgimea. Se dă un creț la tot materialul pentru volan și se întărește bine la sfârșit. Se prinde de fusta dreaptă pe dos, prin însăilare, apoi se trage la mașina de cusut. La partea de jos a tivului se poate aplica dantelă. Sus, la talie se pune un cordon, un elastic, fiecare ce are prin casă.
Pentru persoanele care sunt mai practice, vă spun și un sfat. La magazinele tip SH (second hand), găsiți fuste drepte, gata făcute și cu dublură, la 1-2 lei. Trebuie apoi să atașați partea de jos, pentru a-i da eleganța necesară. Nu aveți mașină de cusut? Nu-i problemă. Coaseți cu mâna. Va dura mai mult, dar sa-tisfacția pe care o veți trăi când veți fi admirată face toți banii. Garantat! Spor la treabă și nu lăsați îndoiala să vă cuprindă. Nimeni nu s-a născut învățat și cu toții ne perfecționăm. Doar curaj să avem!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply