Frumoasele iernii

0

Deși este iarnă, mă bucur de florile mele, fiindcă sunt plante perene, care vegetează și în timpul iernii. Iubesc mult azaleea, care este și ușor de îngrijit, și cyclamenul. Ambele înfloresc acum.
Pentru a mă putea bucura de azalee mai mult timp, am mare grijă să n-o mut des, să o feresc de soare direct și să o ud moderat. Se simte bine în compost special, alcătuit din nisip și turbă, la care adaug frunze de fag și ace de brad. Pentru că nu tolerează temperaturile ridicate, ziua o țin la 22 grade Celsius, iar noaptea la 16-18 grade Celsius. Azaleea poate fi toxică pentru animalele de companie, așa că aveți grijă unde o țineți.
Cyclamen, această frumoasă floare cu frunzele în formă de inimă, îmi dă impresia că a venit primăvara. Florile sunt mici, de culoare roz, roșie și albă. Are o înălțime de 20 cm. O țin pe pervazul ferestrei din dormitor. Evit să o las în lumină directă și la o temperatură sub 12 grade Celsius. Iubește umezeala, dar nu în exces. Între două udări îi las pământul să se usuce. Am observat că dacă îi pun apă prea multă i se răsucesc frunzele. O tăviță cu apă și un strat cu pietricele îi asigură un bun drenaj. Numai bine!
Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply