Fructele de pădure: afine, mure, zmeură

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Geta Diaconu, Galaţi
Dragii mei,
Fructele culese direct din natură sunt mai valoroase decât cele cultivate. Nu culegeţi decât fructele pe care le cunoaşteţi cu precizie. Altele, deşi asemănătoare ca aspect, pot fi chiar otrăvitoare.
Murele se recoltează în iulie-octombrie. Murele vor fi mai aromate, dacă vor fi culese în zori de zi. Se pot prepara din ele dulceţuri pentru iarnă, care vor încânta nu numai prin gust, ci şi prin culoarea lor superbă. Ele asigură în plus un ten frumos şi o floră bacteriană sănătoasă.
Căpşunele se recoltează în martie-august. În afară de aroma încântătoare, aceste fructe sunt bogate în vitamina C şi în fier. Ambele substanţe stabilizează sistemul imunitar. Cei mai buni sunt micuţii fragi de pădure. Coacăzele se recoltează în iunie-august. Există soiuri de coacăze roşii, albe sau negre; din ele se pot prepara sucuri gustoase şi un delicios lichior. Conţinutul înalt de vitamina C transformă aceste fructe în adevărate fântâni ale tinereţii. Ele fac pielea elastică şi frumoasă.
Zmeura se recoltează în iunie-septembrie. Fructul pe care îl vedem este de fapt un ciorchine de boabe minuscule, fiecare cu un mic sâmbure. Acizii, pectina şi taninul susţin activitatea detoxifiantă a ficatului. Merişorul se recoltează în august-octombrie. Fructele acestui arbust au un gust uşor, vegetal. Pectina conţinută stimulează digestia şi scade cantitatea de colesterol în sânge. Din merişoare se prepară şi marmeladă.
Afinele se recoltează în iunie-septembrie. Se pot prepara compoturi sau siropuri, care menţin până iarna substanţele vitale. Afinele au un conţinut foarte ridicat de vitamina A, C şi au un efect de întinerire a celulelor.
Aşadar consumaţi fructele acestea pentru frumuseţe şi sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply