Folosiți cu încredere antibioticele naturale

3

Zonica Florea, loc. Măneciu Pământeni, jud. Prahova
Dragii mei,
Nu v-am mai scris de ceva timp, dar am cumpărat și citit cu regularitate revista, iar acum încerc să trimit câteva sfaturi cititorilor.
Se știe că primăvara, pe lângă mult asteptații ghiocei aduce cu ea și inevitabilele răceli și dureri de gât. Ca o regulă generală nu luați niciodată antibiotice fără recomandarea medicului. Spun asta pentru că am cunoscuți care la primele semne ale răcelii dau fuga în farmacii după antibiotic, că așa au auzit ei că este bine și mai grav își tratează astfel și copiii. Dragilor, antibioticele luate după ureche fac mai mult rău decât bine, în primul rând odată cu bacteriile dăunătoare le distrug și pe cele benefice organismului nostru și în timp tratamentul cu antibiotic, în cazul în care te îmbolnăvești mai rău, nu mai dă roade. Mai bine să încercăm antibioticele naturale și când spun asta mă refer la: usturoi, ardei iute, hrean, cuișoare.
Usturoiul, datorită alicinei, substanța activă din el, contribuie în mod natural la imunizarea organismului, este perfect în caz de răceală, distruge mai mult de 20 de bacterii dăunătoare și este un înlocuitor natural al penicilinei.
Ardeiul iute este unul dintre cele mai rapide remedii date de natură în caz de răceală, combate inflamațiile, calmează durerile cauzate de amigdalită și pe cele de dinți.
Cuișoarele sunt folosite cu succes în calmarea durerilor de gât și în caz de răceală, pe cine nu a băut vin fiert cu cuișoare și scorțișoară îl sfătuiesc să îl încerce (însă nu abuzați). Băile fierbinți în care adăugați diverse săruri de baie sunt și ele benefice. Pentru cei care nu tolerează usturoiul sau ardeiul iute, există diverse siropuri de cimbrișor, brad, muguri de plop, care au același efect și au un gust plăcut. Ideal ar fi să fie preparate în casă, dar se găsesc și la magazinele naturiste. Ca alimente poți consuma ridichi negre, hrean, ceapă, care, dacă sunt consumate cu regularitate reduc riscul apariției răcelilor. De ce să dăm o grămadă de bani pe pastile când avem la îndemână farmacia naturii. În cazul plantelor medicinale pierzi doar timpul în care le culegi, dar câștigi sănătate și bănuți în buzunar, pe care în mod normal i-ai da pe pastile. Dragilor,  primăvara, apar mugurii de brad, de plop, podbalul, păpădia, luați-vă copiii și bucurați-vă de zile frumoase petrecute în natură, adunați plante și preparați siropuri delicioase pentru zile mai puțin plăcute. Pentru cei cu venituri mici, este un mod grozav de a economisi bani. Într-o scrisoare viitoare vă voi spune câte ceva despre confecționarea brățărilor Shambala, care se fac extrem de ușor și pot aduce bani frumoși dacă găsești clienții potriviți. Vă pup cu mult drag din Prahova!
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Tratamente cu usturoi | Revista Practic idei

  2. Pingback: Culegerea plantelor medicinale | Revista Practic idei

  3. Pingback: sirop de brad | Revista Practic idei

Leave A Reply