Foișorul nostru a devenit un muzeu

0
Arhiva Practic Idei
Arhiva Practic Idei
Dragă redacție
Revista Practic Idei este binevenită și în familia mea, fiecare membru citește articolele care-l interesează: pe mine mă interesează cele de la „Bricolaje”, „N-am obiecte de aruncat”, „Meșterul casei”, pe soția mea Simona  cele de la „Plante”, „Grădina mea”, iar pe fiul meu Ștefan   cele de la „Animale: Am un prieten alături”.
George Victor Borta, loc. Mihăești, jud. Vâlcea
Așa cum au procedat mulți cititori, am făcut unele renovări în
curtea casei. În locul bucătăriei de vară a bunicii am făcut o bucătărie cu un foișor și un pridvor de lemn cu ornamente împodobit cu ghivece de flori. Foișorul a devenit un mic muzeu, amenajat cu multe obiecte pe care le-am găsit în podul casei și prin magazie: o galerie de lemn cu inele de acum 80 de ani pe care am reparat-o și am dat-o cu lac, lampă cu picior de metal, o altă lampă cu abajur, pe care am curățat-o și am lustruit-o, i-am cumpărat o sticlă și am fixat-o pe un perete pe post de veioză, o mașină de călcat cu jar, o piuă, piulițe de lemn, dar lucrul cel mai de preț găsit în pod a fost patefonul străbunicului. Alături avea un set de plăci și cutia cu ace. A trebuit să repar partea mecanică și acum pot să ascult cântece cântate de Zavaidoc Theodorescu. Știu că la începutul secolului al XX-lea acest aparat se folosea pe scară largă, era printre primele invenții care hrănesc sufletul cu muzică și voie bună.
Lustra mini-muzeului meu este făcută din roata de car, pe care am montat dulii cu becuri. Pe pereți am pus o aplică rustică din lemn având abajurul mat. În mijloc am o masă mare din lemn masiv de brad, pe lateral am fixat pe pereți bănci de lemn acoperite cu scoarțe. Aceste lucruri de mult uitate din nou sunt folosite.
Pentru aranjarea lor m-a ajutat fiul meu Ștefan. Dintre obiectele vechi pe care le-am găsit el și-a ales tocul de scris al mamei mele de acum cincizeci ani și călimara de cerneală a străbunicului din care nu curge cerneala dacă o întorci. Aici își petrece timpul și-și face lecțiile fiul meu cât timp este cald afară.
Vă mulțumesc că ne dați șansa să ne expunem ideile și să ne inspirăm din realizările altor cititori.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply