Fluturi pe pereţi, mobilă şi uşi

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Nu este invazie de fluturi, este doar o idee de decoraţiune care ia amploare. Fluturii sunt elemente de decor preferate de ceva vreme, fie că este vorba despre pernuţe în formă de fluturaşi, picturi pe pereţi, decoraţiuni sau autocolant decupat. De data aceasta, însă, ideea noastră este de fluturi 3D, care dau impresia că sunt vii şi îşi iau zborul.
Deşi aceste frumoase insecte au, de obicei, aripile colorate în multe culori vii, în design-ul modern se preferă aspectul lor uni, într-o singură culoare. Asta nu înseamnă că în acel roi nu poţi avea fluturi diverşi. Recomandăm să foloseşti culori asortate (complementare) celor pe care deja le ai în decoraţiunile din cameră.
Cum îi realizezi? Este simplu; ai nevoie doar de hârtie cartonată colorată (cartonul este prea gros şi nu îi vei putea îndoi, de aceea folosim hârtie), creion, foarfecă şi bandă dublu-adezivă (sau scoci de hârtie sau adeziv plastic reutilizabil). Decupezi dreptunghiuri de hârtie la dimensiunea pe care vrei să o aibă fluturii. Îndoi bine hârtia şi desenezi jumătate de fluture pe o parte, cu aripa spre exterior şi corpul spre muchie. Apoi decupezi pe contur, cu hârtia îndoită. În acest fel, te asiguri că fluturaşul are aripile perfect simetrice. Îndoi apoi uşor aripile pe lângă corp şi îl lipeşti pe fiecare cu aripile deschise pe perete, folosind banda dublu-adezivă. Dacă vrei să dai senzaţia unor fluturi adevăraţi, roiul poate pleca de deasupra unei vaze sau a unui ghiveci cu flori. Succes!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www. pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply