Flori vesele din textile

0

Filofteia Rodica Mateescu, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea.
Dragă redacție,
Vă mulțumesc din suflet pentru premiul acordat la rubrica despre îngrijirea plantelor. Cu banii câștigați am cumpărat câteva cadouri de Moș Nicolae. De data aceasta vă povestesc despre cum reciclez eu diverse lucruri din casă.

flori textile
Foto: Filofteia Rodica Mateescu
Niciodată nu am aruncat nimic dacă am considerat că se poate transforma în altceva folositor. Îmi plac florile foarte mult, după cum vă spuneam în articolul publicat. De-a lungul iernii, casa mea era lipsită de strălucire și culoare pe dinafară, pentru că florile naturale nu rezistă frigului. Florile artificiale din comerț sunt destul de scumpe, așa că m-am hotărât să mi le confecționez singură. Primele flori le-am făcut din resturi de materiale găsite prin casă. Am fost deosebit de încântată de rezultat, așa că am continuat, combinând diverse materiale: mătase, voal, hârtie creponată etc.
Aveam prin casă o iederă de plastic pe care n-o mai puneam nicăieri, așa că i-am folosit frunzele pentru a decora florile mele. Tulpinile le-am făcut din sârmă plastifiată verde, care îi rămăsese soțului și din câteva lujere uscate de flori pe care le-am vopsit tot în verde. După ce le-am finisat, le-am așezat cu grijă în găletușe de la smântână, vopsite cu email albastru. Găletușele le-am umplut cu nisip pentru ca florile să fie bine stabilizate. Le-am așezat pe terasă și dintr-o dată parcă venise din nou primăvara, deși afară ningea ca în povești. Familia și prietenii le-au apreciat foarte mult, iar bucuria mea a fost și mai mare. Sper să încerce și alți cititori ideea mea, nu costă mai nimic, iar efectul este spectaculos! Succes!
Foto: Filofteia Rodica Mateescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply