Flori si legume la un loc

0

Intr-o gradina mica, nu ai spatiu pentru a planta separat legume si flori. De ce sa nu le sadesti la un loc si sa obtii un aspect original?

Legumele sadite chiar de tine parca au un gust mai bun si in acelasi timp arata senzational in ghiveci sau in curte. Unde mai pui ca daca strecori si cateva seminte de flori, vei avea o gradina de invidiat sau chiar un pervaz colorat. Iata cateva idei pentru a combina plantele si legumele:
• Dovlecii ar putea parea prea mari pentru o gradina mica, dar poti sa-i plantezi de-a lungul unei poteci pietruite. Astfel frunzele vor imbraca frumos marginea traseului, iar florile galbene vor da un aspect vesel gradinii. Nu uita sa pui materie organica cu elemente nutritive in sol pentru a hrani cum se cuvine dovlecii, dar in acelasi timp ai grija ca din cand in cand sa asezi frunzele in asa fel incat sa nu incomodeze trecerea pe alee.
• Insamantarea inainte de sezonul calduros iti va asigura o curte colorata si atractiva. Combina galbenul margaretelor cu verdele prazului, al verzei si al cepei pentru un rezultat remarcabil. In plus, polenul florilor va atrage suficiente insecte care vor alunga si daunatorii legumelor.
• Plantele cataratoare sunt o idee buna pentru spatii mici, mai ales ca dau roade pe un sol limitat. Seamana boabe de fasole cataratoare franceza si de fasole pitica si sadeste morcovi la baza. Adauga si cateva galbenele si un ghiveci cu petunii pentru un spatiu primitor. Incearca si anghinare, o sa-ti placa atat aspectul, cat si utilitatea bobocilor pentru diverse preparate.
• Poti opta pentru roade asezate intr-un model decorativ. De pilda, ai putea sa plantezi circular zarzavat, salata, ceapa, morcovi in jurul unui copac pe post de element central. Poti delimita marginea cu un rand de flori.

Sursa: DIY Network
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply