Flori pe etamină: copiii au cusut săculeţi decorativi

0
Emilia Verdes
Emilia Verdes
@ Emilia Vereş, Bistriţa, jud. Bistriţa-Năsăud
Stimată redacţie,
Şi copiii cos frumos, chiar fac săculeţi!
Membrii cercului instructiv educativ „Lucru manual” de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Bistriţa, pe care îi îndrum, au adus un omagiu naturii meşterind săculeşi cu fl ori. Au cusut manual flori pe etamină care apoi s-a transformat în săculeţi decorativi, legaţi cu panglici colorate de mătase. Aceştia pot fi umpluţi cu flori presate şi astfel devin potpourri, umpluţi cu vată şi pot deveni pernuţe pentru ace sau cu bomboane şi oferite cadou celor dragi la ocazii speciale.
Încurajaţi copiii să îşi dezvolte abilităţile practice şi lucrul manual; acest lucru îi face mai mândri de ei înşişi când văd ce iese din mâinile lor, le creşte gradul de concentrare şi atenţie şi îi ajută să îşi asume responsabilitatea pentru mici proiecţele. Cusutul pe etamină este un foarte bun început, deoarece pătrăţelele sunt mai mari, iar majoritatea modelelor pot fi realizate doar cu punctul cruciuliţă, care este foarte simplu.
Sunt mândră de ceea ce reuşesc să facă, folosindu-şi doar imaginaţia şi câteva materiale pe care le oferim la şcoală. O parte din decoraţiunile realizate le pot lua acasă, pentru ocazii speciale, iar o parte rămân în expoziţia de la şcoală, înfrumuseţând-o şi făcându-i mândri că au contribuit la decorarea locului în care învaţă.
Vă dorim o vară frumoasă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply