Flori in ghiveci si secretele lor

2

 

Ghivecele cu flori sunt o solutie si pentru decorarea gradinilor nu doar a balcoanelor, si nu doar in interior. Afla cate ceva despre flori in ghiveci si secretele lor.

flori in ghivece

Pune flori in ghiveci la intrarea in casa, pe trepte sau in lungul aleilor,  pentru a crea o gradina de plante mici, sau aseaza-le pe un rastel, colorand si dand viata gardurilor si peretilor. Ca sa te bucuri multa vreme de frumusetea lor trebuie sa le ingrijesti bine, asa ca ai nevoie de cateva sfaturi.

1. Alege ghiveciul potrivit. Cel mai important detaliu este dimensiunea vasului. In general, o oala pentru flori in ghiveci trebuie sa fie o treime din inaltimea plantelor mature pentru ca lucrurile sa arate echilibrat.

Citeste si: Cum faci o gradina mica

2. Solul potrivit. Ideal pentru flori in ghiveci este solul rezultat din amestec de turba, compost si un pic de nisip, dar si putin pietris la baza pentru a usura drenajul. Evident solul trebuie adaptat la nevoile plantelor.

3. Planteaza ce-ti place. Poti pune in ghiveci orice fel de plante: plante anuale, plante perene, vita de vie, legume, plante aromatice, arbusti si chiar copaci. Daca esti in cautarea unor plante ornamentale cea mai buna solutie o reprezinta cele perene.

Citeste si: Alte 5 sfaturi pentru plantele din casa

flori in ghivece

4. Alege cea mai buna combinatie. Poti pune mai multe soiuri de flori in ghiveci. Combinatia este foarte decorativa, dar trebuie sa tii cont de preferintele plantelor. Toate trebuie sa aiba cerinte similare in ceea ce priveste nevoia de apa si lumina. Selecteaza o planta inalta, altele dese si o a treia care cade in cascada sau plante cu flori in culori diferite. Este amuzant sa experimentezi!

Citeste si: Gura leului, planta de gradina usor de intretinut

5. Foloseste ingrasaminte. Suplimentele nutritive sunt esentiale. Mai mult decat alte plante, pentru flori in ghiveci sunt necesare ingrasaminte solubile in apa (o data la fiecare doua saptamani), sau ingrasamt granular (pus la suprafata solului la fiecare 6 la 8 saptamani). Frunze galbene, crestere lenta si florile mici sunt cele mai frecvente semne de deficientelor nutriționale.

6. Monitorizeaza radacinile. Atunci cand o planta nu mai creste este foarte posibil sa aiba radacinile prea aglomerate, iar solutia este sa le transferi intr-un recipient mai mare. Unele aranjamente pot fi impartite si transplantate in doua sau mai multe vase.

Sursa: rd

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

    • Otilia Ignat

      primele sunt petunii, in a doua poza este un soi mai rar de verbina, iar in ultima este sulfina si petunii pitice.

Leave A Reply