Flori albastre pentru iubitorii de culori I

0
Gheorghe Cojocaru
Gheorghe Cojocaru
Gheorghe Cojocaru, Drăgăneşti-Olt, jud. Olt
Stimaţi iubitori ai florilor,
Dacă aţi îndrăgit albastrul, vă recomand câteva specii florale.
Flori albastre are Lobelia, o specie cu lăstari subţiri, de origine din Africa de Sud şi America. Genul (numit aşa după botanistul Matias Lobel) cuprinde multe specii, care deşi sunt perene, se cultivă ca anuale. Cele mai cultivate sunt Lobelia erinus şi Lobelia pendula. Sunt specii de talie mică şi au numeroase flori mici şi cu codiţe lungi. Florile sunt mai ales albastre, dar sunt şi albe.
Înfloreşte abundent toată vara. Se înmulţeşte prin seminţe, care sunt extrem de mici, semănate timpuriu la cald şi neîngropate, având germinaţie la lumină. Răsare în 3 săptămâni, dar creşte foarte încet. Se udă prin pulverizare.
Floarea balon cu denumirea ştiinţifi că Platycodon sau Campanula grandiflora este o specie rustică, geofită cu rădăcini îngroşate, care înfloreşte vara-toamna. Florile în formă de pâlnie au rozeta largă de 5-6 cm în diametru şi culoarea predominant albastră. Sunt însă varietăţi cu flori albe, roz deschis sau violaceu. Butonii florali sunt globuloşi, de parcă ar fi baloane. Creşte circa 70 cm şi face flori în vârfuri de lăstari. Înfloreşte din iunie până în septembrie. Florile sunt atrăgătoare prin formă şi culoare. Vegetează de primăvara până vine frigul, care îngălbeneşte frunzele. Tulpinile se usucă şi intră în repaus vegetativ.
Continuarea aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply