Floare din fetru (2)

1

Monica Viericiu
Micile accesorii dau farmec oricârei ținute, chiar dacă sunt din materiale nepretențioase cum ar fi fetrul. O fundiță, o floricică în culori bine alese, așezate pe o bentiță de cap, pe o broșă, ori o poșetă, adaugă un plus de feminitate și bun gust.
De multe ori admirăm lucrurile făcute manual, dar nu avem curajul să încercăm a le confecționa singuri, deși este foarte, foarte simplu. De exemplu, floarea din imagine se obține fără prea multe bătăi de cap, doar desenezi conturul unei flori pe o bucată de fetru, alegând, firește, forma, numărul și dimensiunile petalelor după inspirație. Căutăm doar să fie frumos tăiate marginile și petalele uniform distribuite. Apoi desenăm un cerc pe o bucată de fetru de altă culoare, de preferat galben, portocaliu, dar se poate și negru, roz sau ce avem. Această parte urmează să reprezinte centrul florii, de aceea se face ca diametrul lui să fie aproximativ jumătate sau trei sferturi din cel al florii. Desigur, la fața locului, ajustezi mărimea după voie, doar reține că pe marginea acstui cerc se însăilează și se strânge ața, apoi săculețul obținut se turtește pentru a forma iar un cerc (cusăturile rămân la spate), care se coase discret (sau se lipește) în centrul florii decupate mai înainte. PRocefăm așa pentru a da mai mult volum în centru.
Dacă vrei ca floarea din fetru să aibă aspect mai elaborat, poți broda înainte pe materiale, pe centru sau pe margini. Dacă vrei ca ea să aibă mai mult volum, odată ce coși centrul florii, încrețești puțin ața să modeleze și corola. Este mai ușor să faci aceste flori, decât pare! Mult succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Floare din fetru (3) | Revista Practic idei

Leave A Reply