Floare din fetru (1)

0

Monica Viericiu
Crezi că accesoriile textile sunt greu de făcut? Te înșeli, și cel mai puțin pricepuți pot face o floare din fetru. Iata un model atât de simplu, încâ îl pot realiza și copiii.
Este vorba despre o floare ce, prin adăugarea unui ac de siguranță sau a unei agățători devine pe dată broșă, respectiv colier. Și nici nu ai nevoie de multe materiale, este de ajuns să faci rost de 2 bucăți de fetru, de culori diferite, o foarfecă și un ac cu ață sau puțin adeziv instant.
Cum procedezi: tai o fâșie cam de 1 cm lățime din materialul care va deveni centrul florii, o pliezi pe jumătate pe lungime și începi să o răsucești în jurul ei ca la cochilia unui melc până ajunge la mărimea potrivită pentru floarea ta. Dacă este nevoie să mai adaugi material, intercalezi o altă fâșie de aceeși lățime. Odată terminat centrul florii, coși sau lipești încât să nu se desfacă ,,melcul”, apoi din cealaltă culoare de material tai o fâșie mai lată, de circa 3 cm, o pliezi pe jumătate pe lungime și faci crestături la 2-3 mm una de cealaltă și astfel încât să rămână 3-4 mm întregi la bază, apoi rulezi și acest material în jurul celui pregătit mai înainte. La sfârșit, coși capătul sau îl fixezi cu o picătură de adeziv instant.
Pentru stabiliate, bine este ca toate straturile să fie fixate între ele fie prin coasere, fie prin lipire pe o bucățică de plastic, material textil, piele. Mult succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply