Finisajele fac diferența dintre o locuință oarecare și una de lux. 3 etape simple care transformă orice spațiu

0

arabesque@casa-gradina (1)Finisarea interioară este unul dintre cele mai importante procese din renovarea sau construcția unei locuințe. Nu doar că adaugă un plus de valoare locuinței și pune în valoare geometria spațiului, dar și încălzește și fortifică pereții.

Făcute cum trebuie, indiferent de momentul ales, finisajele interioare pot face diferența dintre o simplă împrospătare anuală cu o mână de var și o transformare permanentă și dramatică a spațiului interior. Iată care sunt pașii esențiali pentru o finisare ca la carte:

  1. Finisarea tavanului

Finisarea unei locuințe începe, în mod normal, cu finisarea tavanului. Înainte de finisare, îți dai seama că  tavanul este bine-realizat prin acustica pe care o generează. Urmează apoi tencuirea.

În mod normal, tavanul se poate tencui la fel precum pereții, însă există și alte tipuri de finisaje, precum plăci de gips-carton, ipsos, vată minerală bazaltică sau fibră minerală. Un tavan clasic, tencuit, are nevoie de: tencuială, grund, tinci și glet.

Un tavan finisat ca la carte dă stilul întregii încăperi. Prin tipul de finisaj pe care îl alegi pentru tavan, poți realiza o unificare a zonelor casei sau, dimpotrivă, o compartimentare.  

  1. Finisarea pereților

Finisajele interioare moderne sunt dependente de un material din ce în ce mai popular prin avantajele de necontestat: tinciul. Tinciul este un mortar uscat, care are la bază nisip fin și folosește ca liant cimentul; este folosit în construcții pentru a obține acele finisări perfecte care cuceresc imediat persoanele interesate să achiziționeze apartamente în complexuri rezidențiale noi.

Pereții netezi și perfecți sub orice lumină comunică, subliminal, că toate lucrările din locuință sunt de nereproșat (deși, uneori, doar finisajele pereților sunt singurul punct forte al unei astfel de construcții).

Avantajul principal al tinciului e ușurința preparării și aplicării lui, atât pe pereții de interior, cât și pe cei exteriori. El are rolul de a nivela suprafața tencuită, iar aplicarea tinciului înainte de gletuire echivalează cu o economie considerabilă de glet, pereții tinciuiti „înghițind“ mult mai puțin glet decât dacă ai da direct cu glet după tencuire. Mai mult, un astfel de tinci de interior, spre exemplu,  îmbunătățește aderența gletului sau a vopselei, dacă aceasta este aplicată direct.

Acest material care aduce finisarea la rang de artă se găsește la saci și indiferent că e mai fin, pentru interior, sau mai rezistent, pentru exterior, recomandarea noastră este să-l comanzi online. Economisești bani, timp și te bucuri de livrarea la domiciliu.  

  1. Vopsitul pereților

Peretii se șlefuiesc, se șterg de praf și de impurități și sunt gata pentru aplicarea vopselei lavabile. Acesta este momentul în care realizezi importanța stratului de tinci și modul în care ajută la aderența vopselei.

Ai  nevoie de un trafalet cu tavă, o pensulă medie și una mică pentru spații greu accesibile. Protejează tocurile ușilor, a geamurilor dar și pardoseala cu folie de protecție și bandă adezivă de hârtie. Iată la ce detalii trebuie să fii atent când începi lucrul, conform unui video cu explicații pas cu pas vizualizat de peste două milioane de persoane:

Sursa foto: dollarphotoclub.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply