Finisaje atipice în dormitor

0

Atunci când piesele de mobilier și obiectele decorative nu spun povești, este cazul să intre în scenă finisajele. Nu este obligatoriu să fie spectaculoase, ci cuvântul care trebuie să le definească este „atipice“. La ce ne referim exact?

Mozaicul din imagine este model Gypso Blue și aparține brandului mosaico+ (www.mosaicopiu.it). Modele albastre, cu pattern special, se găsesc și la brandul Bisazza, disponibil prin Delta Studio.

La parchet sau mozaic montat pe pereți, după cum se observă și în exemplele noastre. Bineînțeles, nu pe toți pereții camerei, ci doar pe unul dintre ei, ideal pe peretele cu patul, dacă ne referim la dormitor. Dacă mozaicul are și un pattern atractiv, cu atât mai bine, căci impactul va fi la dublu. Te poți juca și la nivel cromatic, alegând un mozaic într-o culoare puternică, care să contrasteze cu ansamblul. În acest fel, rezultatul va frapa și mai mult, iar amenajarea nu va duce lipsă de personalitate. Dacă totuși preferi un finisaj mai cald, parchetul este o soluție la îndemână și cu impact estetic deosebit. Plăcile pot fi montate în fel și chip: pe verticală, orizontală sau diagonală, după imaginația fiecăruia. Rezultă o suprafață ușor de întreținut și rezistentă în timp. În caz că nu îți surâde ideea parchetului pe pereți, optează pentru lambriuri cu efect 3D. Acestea au un aspect cu totul special și vor scoate amenajarea din anonimat. Pentru continuitate, alege parchetul/lambriurile în aceeași nuanță cu pardoseala. Iata așadar poți pune în valoare un dormitor banal cu ajutorul unor finisaje atipice.

Lenjeria alăturată se numește Artichokes Purple, este realizată din bumbac 100% și poate fi cumpărată online de pe site-ul www.secretlinenstore.com. Prețul de pornire este 206 lei (fără taxe de transport).

Foto: Mosaico Piu și www.secretlinenstore.com

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2017

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply