Fețele de masă cu bordură de dantelă aduc ceva bănuți

0

Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Anisoara Ursan
Dragi cititori,
Este criză și va mai dura câțiva ani buni, de aceea orice bănuț în plus este binevenit atunci când se poate face.
Și timpul liber se poate valorifica cu un pic de îndemânare, imagi-nație și răbdare, mai ales atunci când ești și mămică și casnică. În timpul meu liber îmi place să mă relaxez cu un lucru de mână: un tricot, un goblen sau o dantelă croșetată, mai ales pe timpul iernii când stăm mai mult în casă.
Câteva ore de pasiune și imaginație pot rotunji veniturile familiei nu cu mult, dar mai bine decât nimic. Îmi place să croșetez aceste dantele după modele din reviste, apoi cu o bucată de inișor sau matador, pe care îl lucrez cu acul și resturi de ață rămase prin casă, tot după scheme desenate, iau naștere aceste minunate fețe de masă, care apretate și călcate sunt adevărate opere de artă și frumoase cadouri de suflet.
Eu am reușit să vând o bună parte din ele, pe sume modice, sume care de multe ori m-au ajutat să trec mai ușor peste perioadele financiare mai dificile. Nu au fost sume mari, dar au fost bine venite atunci când am avut nevoie. De aceea sfătuiesc persoanele casnice să îmi urmeze exemplu și sigur vor avea satisfacție atunci când vor vedea ce iese din relaxare, pasiune și un pic de imaginație, fără costuri foarte mari și cu materiale care se găsesc în orice mercerie.
La o față de masă cu inișor costurile sunt modice: macrameul cam 4 sculuri, aproximativ 60 lei, inișor sau matador, circa 7 lei, iar ața este din rămășițe de la goblene sau bobine care se găsesc la mercerie și costă aproximativ 2 lei/bucata.
Modelele și schemele se găsesc în reviste care apar lunar sau se pot împrumuta de la prietene. Dacă este prea complicat, se poate lucra model croșetat numai din macrameu și costul unei fețe de masă este de numai 50 lei. Eu zic că fiecare merită să încerce și nu va avea nimic de pierdut, doar de câștigat, de aceea vă urez spor la muncă și multă imaginație și răbdare!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply