Felicitări de iarnă

0

Nicoletta Huștiuc, loc. Cugir, jud. Alba
Dragă redacție,
Anul trecut, înainte de venirea sărbătorilor, am confecționat felicitări pentru cei dragi şi nu numai.
Pentru felicitări am folosit carton alb şi hârtie colorată albastră, pentru contrast. Aveți nevoie de lipici, lipici cu sclipici şi chef de lucru. Am decupat brazii albi, pentru a da impresia că sunt ninşi, apoi i-am lipit în „dublu exemplar” suprapus, apoi i-am deschis, pe felicitarea albastră făcută din carton. Marginile felicitării se pot face opțional cu foarfeca cu model, dar aceasta rămâne la latitudinea fiecăruia. Am cumpărat doar plicurile şi astfel am economisit banii pe care poate îi dădeam pe felicitări şi oricum nu puteam oferi atâtea câte am realizat manual şi au alt efect la „dăruirea” lor. Când se oferă cuiva ceva lucrat manual parcă se oferă o parte din „dărnicia” celui care lucrează, ca să nu zicem o parte din dragoste sau din bunătate. Haideți să ne pregătim de sărbători şi mereu să ne străduim să fim mai buni, nu doar de sărbători, să fim mereu mai buni, mai săritori, mai darnici. Aşa se obişnuieşte mai ales la români, de sărbători să fie fiecare mai bun, mai darnic, mai liniştit, mai înțelegător.

Felicitari handmade
Foto: Nicoletta Hustiuc
Vă spun și despre „micile” cadouri pe care le-am oferit colegelor şi colegilor pe care i-am cunoscut în Franța la atelierul de formare Grundtvig. Deoarece spațiul era limitat în bagaj, m-am gândit la ceva care să le amintească de România, țara noastră dragă, dar care să nu ocupe spațiu mult, de aceea le-am confecționat „insigne” cu steagul României şi trăistuțe autohtone. Dacă le-aş fi cumpărat aş fi ieşit foarte scump, dar timpul nu îmi permitea nici să merg la cumpărături aşa detaliate, aşa că am început să lucrez şi la momentul dat, când a trebuit ca fiecare să se prezinte, să-şi prezinte țara prin material Powerpoint şi să vorbească despre țară şi despre activitatea sa, la final le-am dăruit fiecăruia câte o insignă. Efectul a fost deosebit, deoarece o colegă din Spania a spus „Iată ce înseamnă să te gândeşti la sufletul omului! Mulțumim!”. Pentru mine a fost de-ajuns.
Vă îndemn pe toți, cititori şi nu numai, să încercați fiecare să confecționați ceva cu mâinile voastre, deoarece fiecare ştie să facă ceva deosebit şi să vă bucurați semenii. Vă urez de pe acum să aveți sărbători cu bine! Sănătate şi bucurii tuturor, putere de muncă redacției!
Foto: Nicoletta Hustiuc

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply