Fără poluare (II)

0

Există plantele depoluante, care devin prieteni de nădejde dacă știi să le alegi. Le puteți ține chiar în dormitor sau în sufragerie.
Citește prima parte a articolului aici!
Iedera absoarbe benzenul prezent în anumite vopsele, ca și pe cel din fumul de țigară sau anumite cerneluri. Crizantema absoarbe tricloretilena din vopsele toxice, ca și pe cea conținută în adezivi și ceară. Dracena elimină benzenul și tricloretilena.
În bucătărie, azaleea absoarbe amoniacul conținut în produsele de întreținere pentru spălatul emailului și al podelelor de gresie. Pretutindeni, în casă, Clorofitum (voalul miresei) captează monoxidul de carbon produs de fumul de țigară. Aloe vera și ficusul elimină formaldehida conținută în substanțele izolatoare, în materialele colante și plăcile din fibre aglomerate. Filodendronul captează substanțele nocive dispersate în aer de lemnul tratat. Toate aceste plante pot fi plasate chiar în camera de dormit. Contrar a ceea ce se credea până acum, cantitatea de monoxid de carbon pe care o elimină plantele noaptea este mult mai mică decât oxigenul pe care îl produc peste zi, așadar suntem în siguranță.
Lângă calculator și televizor, kalanchoe sau cactușii reduc poluarea magnetică. În camerele cu aer condiționat prea uscat se recomandă amplasarea unui ghivechi cu Spathiphyllum wallsii (floarea lunii sau crinul păcii), deoarece se pare că depoluează absolut tot, umezind aerul și parfumându-l delicat. Și banala ferigă ori modesta săbiuță (Sansevieria) ajută la neutralizarea formaldehidei și a altor compuși toxici.
Sunt multe alte plante decorative (ca gerbera, aglaonema, anthurium – pasărea Flamingo) care ajută la curățarea aerului de substanțe periculoase, așa că adoptați-le.
Vă doresc să aveți plante depoluante cât mai frumoase, care să vă împodobească cât mai plăcut casa și sufletul deopotrivă!
 Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply