Fantana arteziana de gradina. Solutii simple

0

Sa faci o fantana arteziana de gradina este foarte simplu in cazul in care faci o fantana mare, dar daca alegi o solutie simpla, mica si mai ales ecologica este ceva mai complicat.

Fantana arteziana de gradina

Am mers pe varianta complicata in intentia de realiza o fantana arteziana de gradina. Ideea de la care am plecat a fost aceea de a consuma cat mai putine resurse naturale si a reduce la minimum sau chiar la zero consumul de energie electrica. Dincolo de susurul dulce si relaxant o fantana arteziana de gradina este un consumator de apa si/sau energie.

Fantana arteziana de gradina produce un sunet dulce extrem de confortabil, capabil sa dea dependenta pentru senzatia de relaxare pe care ti-o ofera, asa ca nu este de mirare ca sunt multi cei care vor sa-si creeze o fantana arteziana de gradina.

Citeste si: Casele eco, eficiente energetic

Costurile sunt direct proportionale cu dimensiunea. O fantana mare este, pana la un punct clasica. Aceasta presupune o sursa de apa, o scurgere sau/si o sursa de energie care sa alimenteze circuitul apei. Dar o fantana arteziana de gradina, mica se face cu respect pentru mediu.

large_5_final_water_fountain_largeCiteste si: Amenajare gradina si terasa – 3 idei

Solutia unui circuit de apa, pus in miscare cu ajutorul unei baterii solare ce alimenteaza motorul unei pompe de apa este revolutionara si merita din plin investitia. Nu uita ca susurul apei da depenedenta!

Cea mai buna solutie este aceea de  avea mai multe surse de susur de rau de munte asa ca vasele cu apa care curge din unul in altul sunt o buna idee. De regula acest gen de fantana arteziana de gradina nu consuma apa (cu exceptia celor 50-60 de litri de apa care sunt circulati prin instalatie), nu are nevoie de scurgere si nici de un sistem de aductie pentru apa.

Pompa de apa poate sa fie pusa in miscare cu energie electrica sau cu o baterie solara. Capacitatea unei astfel de baterii permite apei sa circule practic fara oprire vara, lumina solara fiind suficienta pentru a alimenta fantana arteziana de gradina cel putin 3-4 ore fara lumina solara, pentru ca o asfel de instalatie, mai ales una cu debit scazut, consuma putin.

Citeste si: Cum aduci natura la tine acasa

O solutie si mai simpla este fantana din oala. Mecanismul este acelasi. O pompa de apa si o teava centrala care arunca apa la 10-15 centimetri. Caderea de apa este suficient de galagioasa pentru o gradina mica. Investitia este mica si intri in categoria restransa a celor care au fantana arteziana de gradina.

Sursa: oregonlive.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply