Fac rochițe la păpuși din resturi de materiale textile

0

Marga Iova, com. Curcani, jud. Călăraşi

Marga Iova
De această dată vreau să vă împărtăşesc pasiunea mea pentru confecționarea hăinuțelor pentru păpuşi. Ideea de a îmbrăca păpuşi am preluat-o din revista Practic Idei nr. 2/2012. Am cumpărat şi eu păpuşi  ieftine din comerț, cărora le-am confecționat diferite costumații: elegante, clasice, naționale etc.
Din materialele rămase de la confecționarea inimioarelor din articolul publicat în revista nr. 4/2012, am confecționat rochițe superbe pentru păpuşi. Sunt croite cu multă migală, dar cu o foarte mare plăcere. Fustițele acestea sunt croite în clini. Aceştia sunt în număr de 6 şi se prind între ei (se cos) în plan vertical. Clinii se croiesc în formă de triunghi. Fusta este susținută în talie de puțin elastic sau un mic şirețel. Pe dedesubtul fustei am creat o jupă din hârtie creponată pentru a-i da volum. La final aplic pe tivul fustei o danteluță albă şi pentru un plus de eleganță aplic diferite fundițe realizate din panglici care să se asorteze cu hăinuțele. Din macrame negru cu ajutorul unei croşete am realizat o panglică pe care am aranjat-o aşa cum vedeți în imagine.
O astfel de păpuşă costă cam 5-6 lei. Nu costă mult, iar cu ocazia sărbătorilor le ofer drept cadou copiilor din familie, rudelor apropiate şi toți sunt profund impresionați. Ba chiar vecinele mele au fost încântate văzându-le şi chiar au fost interesate să cumpere pentru copii. Am şi comercializat 10 păpuşi la prețul de 15 lei.
Mă bucur nespus de mult că pot impresiona atât de plăcut copiii, rudele şi prietenii de familie, cu aceste daruri făcute chiar de mâna mea. Pe lângă faptul că pot primi și bani, reciclez în mod creativ resturile de materiale.
Celor care doresc să preia această idee le doresc mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply