Fac botoși pentru toată familia

0

Ionela Moldoveanu, loc. Călărași, jud. Călărași
Dragă redacție, Sunt o tânără mămică (29 de ani), am două fetițe minunate: Patricia și Sofia, de 10 (împliniți pe 26 noiembrie) și respectiv 6 ani, cărora le croșetez tot felul de hăinuțe.
Cu greu m-am lăsat convinsă de mândrele mele să vă scriu și să vă arăt ce lucrez cu drag pentru ele, dar și pentru alții. Iubesc lucrul de mână și îmi place să fac din toate câte puțin: cos goblen, croșetez, tricotez, reciclez, în funcție de timpul pe care îl am. Să vă spun cum am economisit eu anul acesta ceva bănuți.
În primul rând, toată vara am conservat ce am putut și cum am putut, legumele pe care le-am plantat în primăvară, astfel că acum am roșii la borcan, suc de roșii, bulion, păstăi la borcane, iar în ladă am roșii congelate, morcovi rași, ardei gras gata tocat, dovlecei, verdețuri și fructe. Materia primă, fructele și legumele au fost culese fie din curtea noastră, fie aduse de la socri de la țară, așa că nu am dat bani decât pe capace, pentru că și borcanele le am așezate frumos tot timpul și le am strânse de ceva vreme. De cumpărat nu cumpăr mare lucru, dar de fiecare dată mergem la târgul de sfârșit de săptămână, de unde luăm în cantități mai mari și la preț bun. Acasă creștem păsări, de la care avem propria producție de ouă și carne, atunci când ne mai îndurăm de ele, fiindcă ne sunt foarte dragi.
În toamnă am stat și am cântărit dacă să iau sau nu pentru toată familia papuci de casă. În anii trecuți am dat o grămadă de bani pe ei și se rupeau foarte repede, așa că am decis, combinând resturi de fire rămase de pe la alte proiecte, să fac mai multe perechi de botoși de casă sau cipici cum le spunea bunica mea, de la care am învățat să îi fac în copilărie. Au ieșit niște botoși colorați și foarte călduroși, astfel am scăpat de o cheltuială în plus. Sunt mândră că toți purtăm „papuci de casă” făcuți de mâna mea. De asemenea, pentru că mândrelor mele nu le place să poarte căciulă decât atunci când e foarte frig, am făcut o combinație frumoasă de bentițe tricotate cu câte o floricică croșetată, pe care să le poarte în diminețile mai răcoroase, dar în care încă nu este nevoie de căciuliță.
Am învățat să economisesc energia electrică, scoțând din priză electrocasnicele pe care nu le folosim, mai ales noaptea, frigiderul îl dezgheț des, am pus becuri economice în toată casa. Căutăm idei de economisire pe mai multe planuri, fiecare bănuț în plus contează.
Foto: Ionela Moldoveanu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply