Extractul de ghiocel, contra bolii Alzheimer

4

Daniela Aldea, loc. Grădiştea, jud. Prahova
Draga mea prietenă Practic Idei, Îți mulțumesc pentru publicarea scrisorii cu remedii naturale despre gutui, din nr. 11/2012, pag. 56, cât şi pentru premiul primit.
Îți trimit cu mare drag câteva sfaturi despre frumosul şi micuțul ghiocel. Delicat şi uşor parfumat, el învinge stratul gros şi rece de zăpadă şi vesteşte primăvara. Îl admirăm prin parcuri şi îl aducem în casă pentru a ne bucura cât mai mult de frumusețea lui, iar diafanele lui flori au valoare terapeutică. Este originar din Elveția, dar creşte spontan aproape în toată Europa. Legenda spune că vrăjitoarea iernii a vrut să pună stăpânire pe toate anotimpurile şi, în lupta cu celelalte vrăjitoare, a rănit-o pe cea a primăverii. Câteva picături de sânge au curs pe zăpadă şi imediat un ghiocel a răsărit, iar iarna a fost înfrântă. El a devenit vestitorul primăverii şi al vieții renăscute. O altă legendă emoționantă spune că ghiocelul ar fi fost un bărbat văduv, tatăl a opt copii, patru băieți şi patru fete. Recăsătorindu-se cu o femeie rea la suflet, copiii au fost alungați din casa lor de mama vitregă. Necăjiți, ei s-au transformat în opt specii diferite de flori. Când tatăl le-a observat lipsa, i-a căutat şi negăsindu-i, s-a metamorfozat şi el într-o floare: în ghiocel. De aceea, se spune că, în fiecare an, ghiocelul apare primul şi cheamă celelalte flori. Studiat de specialişti, s-a descoperit că ghiocelul poate fi de ajutor în tratarea mai multor boli. Extractul de ghiocel ajută persoanele care suferă de Alzheimer. Pentru a ne bucura de efectele terapeutice ale ghiocelului, trebuie să folosim doar planta uscată; în caz contrar, poate fi toxică. Pentru pistrui şi petele de pe față, se stoarce sucul de la o mână de ghiocei şi se aplică pe față. Tratamentul trebuie să dureze 7-10 zile. O cană cu infuzie de ghiocei uscați (frunze, tulpini şi flori) este un remediu bun pentru combaterea crampelor musculare, un extraordinar relaxant muscular. Infuzia este eficientă şi pentru atenuarea durerilor reumatice, iar compresele cu ceai de ghiocel reduc durerea cauzată de varice. Poliomielita se poate vindeca cu această minunată şi enigmatică floricică. Se spune că prin anii 1900 un farmacolog rus, care vizita Bulgaria, a văzut cum o tânără trata copiii bolnavi de poliomielită cu un amestec ce avea la bază bulbi de ghiocel. După câțiva ani, când a revenit, a observat că acei copii scăpaseră de paralizie. În 1951, un alt rus a extras din ghiocel o substanță numită galantamină şi a preparat pe baza ei un medicament care reduce bolile neuromusculare, inclusiv nevralgia. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion4 Comments

  1. Doamna, dementa Alzheimmer e o boala grava care nu se trateaza nici in SUA nici in alte state. Daca ghiocelul ar fi un tratament sau remediu, ar fi minunat, dar nu e. Familiile lor sunt necajite, fiti responsabili si nu mai vorbiti despre acest subiect cu atita usurinta, fara dovezi, mai rau faceti.

  2. Uleiul de rapiţă are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine, în special Omega-3, care intervin în prevenirea depresiilor, a unor crize de demenţă şi chiar a maladiei Alzheimer.

  3. Pingback: Cum cultivi bergenia | Revista Practic idei

  4. Pingback: Flori de primăvară | Revista Practic idei

Leave A Reply