Există rețete de produse de spălat ecologice și economice

0
portocala
Foto: Clementina Cojan
Clementina Cojan, com. Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud
Dragă redacție,
În ultima vreme, orice subiect, pe orice temă, are drept finalitate sau răspuns criza economică. Dar, cu chibzuială, există metode pentru a trăi bine.
De obicei, mereu găsim câte un ‘’vinovat’’ pentru toate necazurile noastre. Eu, de felul meu, sunt foarte optimistă și încrezătoare în forțele proprii. V-ați gândit vreodată că săpunul și detergentul de rufe sunt pline de compuși chimici care vă afectează sănătatea? V-ați gândit vreodată că, fabricându-le singuri, economisiți, aveți grijă de sănătate și de buget în același timp? Vă dau câteva rețete ecologice, economice și de mare efect, pe care le folosesc cu succes în bucătărie și în casă.
Detergent de vase cu săpun de casă. În 300 ml apă clocotită pui o bucată de săpun de casă și-l lași să se dizolve. Apoi adaugi o linguriță de bicarbonat, o lingură de oțet și câteva picături ulei esențial de lămâie. Pui soluția într-un recipient și o agiți de fiecare dată înainte de a spăla vasele.
Amestec pentru curățarea frigiderului. În 200 ml de apă caldă adaugi 2 linguri bicarbonat, zeama de la o jumătate de lămâie și 5 picături ulei esențial de lămâie. Speli frigiderul cu detergentul de vase pregătit și clătești cu soluția de mai sus.
Spray cu ulei de măsline pentru mobilă. Amesteci în mod egal o parte de oțet cu o parte de ulei de măsline sau floarea-soarelui și pui soluția obținută într-un recipient cu pulverizator. Aplici soluția pe mobilă într-un strat cât mai subțire, apoi o lustruiești cu o cârpă din bumbac.
Soluție pentru curățirea geamurilor și a oglinzilor. Într-un recipient cu pulverizator pui 400 ml oțet de vin alb, 100 ml apă și 6-7 picături de ulei esențial de portocale.
Odorizant natural. Pentru ca fiecare cameră să fie frumos parfumată și fără țânțari, ai nevoie de o portocală mare, cu coajă fermă și 100 g cuișoare. Înfigi cuișoarele în portocală cât mai uniform posibil, apoi așezi portocala în camera unde petreci cel mai mult timp. Efect garantat!
În speranța că sfaturile mele vor fi de folos, vă doresc să fiți mereu practici și cu idei ingenioase, să găsiți soluții la toate problemele. Nu uitați să priviți în jur, rezolvarea o găsiți tot în natură. Și încercați să fiți optimiști, necazurile trebuie să treacă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply