Există oameni cu suflet

0

Zonica Florea, loc. Măneciu Pământeni, jud. Prahova
Dragă redacție Practic,
Vă scriu ce am mai realizat prin gospodărie cu ajutorul vostru și mai precis al cititorilor care vă scriu și împărtășesc experiențe, sfaturi.
În primul rând mi-am îmbogățit mica mea colecție de flori. Îi mulțumesc doamnei Simona Surdulescu pentru plantele trimise, domnului Gheorghe Popescu pentru plante și goblenuri și în mod special doamnei Rodica Meiroșu pentru se-mințele și pentru plantele trimise. Datorită acestei doamne minunate, grădina mea este mai bogată; am plantat kiwano, roșii cherry galbene, goji, fenicul, schinduf, creson, dovlecei la metru și multe altele. Am primit de la această doamnă și o mulțime de semințe de flori care îmi bucură privirile când ajung în grădină. Cu ajutorul vostru, dragii mei, am aflat pe propria-mi piele că mai există oameni cu suflet mare, care dăruiesc fără niciun interes din tot ce au și vor în schimb doar un mulțumesc sincer.
Ce am mai realizat? Am reușit să cresc iepurași, de fapt Alex (fiul meu) a reușit, povestea este așa: după multe și lungi rugăminți i-am cumpărat fiului meu 2 iepurași, iar el și-a luat angajamentul să aibă grijă de ei. Iepurașii au crescut și din 2, câți erau la început, am ajuns la 15, doi i-a dăruit unor prieteni, iar ceilalți își primesc porția de mâncare și de iubire în fiecare zi. Partea cea mai amuzantă este faptul că fiul meu îmi dă sfaturi despre cum se îngrijesc iepurașii, ferească sfântul să le dau iarbă udată de rouă, de multe ori avem adevărate dispute legate de hrănirea și îngrjirea lor și asta din „vina” domnului Marian Mocanu, ale căror sfaturi Alex (11 ani) le urmează cu sfințenie, nu mai spun că el citește primul revista. Un alt lucru făcut tot din „vina” revistei mele dragi este abonamentul. La noi în localitate s-a desființat chioșcul de ziare și după câteva luni în care nu am reușit să găsesc revista în localitățile din apropiere, m-am hotărât să fac abonament și să scap de stres, acum aștept doar ziua în care știu că apare revista.
Ce am mai realizat? Cu ajutorul vostru am reușit să achiziționez, de la o veche colaboratoare a revistei, doamna Cornelia Diaconescu, două clematite pe care le doream de ceva timp și nu le găseam. Este vorba despre soiul Niobe și Nelly Mosser. Acum aceste flori mult dorite își au locul în grădina mea. Mulțumesc tuturor!
Foto: Zonica Florea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply