Exista credite pentru someri?

0

Brokerul nostru, Alex Luca iti raspunde la intrebarea de mai sus.

Din cate stiu eu nu exista un astfel de credit, special pentru someri. Si, daca stam sa ne gandim, nici nu ar trebui sa existe. Dupa cum am mai spus, banca trebuie sa fie foarte precauta mereu si sa ia in calcul si varianta cea mai rea in cazul acordarii unui credit. Daca o persoana si-a pierdut locul de munca, se poate spune ca are deja foarte multe si mari probleme.

Nu stiu exact cat este ajutorul de somaj, dar stiu ca nu este mai mare de cateva milioane pe luna si ca, mai ales, este acordat doar pentru un numar limitat de luni, intre 6 si 12 luni.
Banca poate acorda, in functie de mai multe criterii, credite pe baza unor venituri stabile si care au o periodicitate, adica venituri stabilite pe baza unor documente in care sunt stipulate foarte clar sumele ce urmeaza a fi incasate, cand vor fi incasate si perioada acestui contract.

Deci, ajutorul de somaj fiind un venit periodic, doar pentru cateva luni, banca ar trebuie sa va acorde un credit care sa se intinda doar pe perioada in care luati ajutorul de somaj, adica de la 6 la 12 luni.

Lasand la o parte faptul ca suma pe care ati primi-o ar fi infima si nu v-ar ajuta mai la nimic, banca nu poate sa riste un astfel de credit, mai ales ca nu este profitabil.

In cazul in care imi pierd locul de munca si am un credit de platit, cum pot sa il aman cel putin cateva luni pana imi gasesc un alt loc de munca? Exista vreo modalitate?

Vezi raspunsul brokerului in numarul de martie al revistei Casa si gradina.


Articol EXCLUSIV online
Text: Alex Luca, general manager Luca Finance Management
Foto: Thinkstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply