Eu și soția am reușit să înfrumusețăm curtea

0
Viorel Onica
Viorel Onica
Dragi cititori,
Îmi place să spun că împreună cu soția mea formez o echipă bună şi suntem cei mai pricepuți designeri pentru casa şi curtea noastră.
Viorel Onica, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Întotdeauna ea vine cu idei noi, iar eu sunt acela care le pune în practică.
La începutul sezonului cald, când totul devine verde, începem să plantăm cât mai multe flori în curte, sau scoatem afară cât mai multe ghivece, astfel că în toiul verii curtea noastră este divers colorată.
Printre aceste flori, cu ceva vreme în urmă, am construit copiilor leagăne şi balansoare unde se simt foarte bine pe timpul vacanței.
În această primăvară soția şi-a dorit un suport din fier tip umbrelă în fața casei pentru muşcatele curgătoare. Pentru început am hotărât locul unde va fi amplasat, apoi am săpat o groapă cam de 50 cm în care am fixat o țeavă până la nivelul pământului. Am croit şi sudat apoi suportul de sus, iar acesta intră ermetic în țeava din pământ, astfel că suportul îl voi putea lua pe timpul iernii. Am contribuit în această vară şi la alte lucrări prin curte. I-am procurat soției ceva piatră de râu cât mai colțuroasă, cu care am făcut câteva ronduri prin curte, am adus câteva buturugi pe care a pus unele flori.
Şi pentru o imagine frumoasă a curții mele nu asta a fost totul; pentru a menține un aspect îngrijit, curtea are nevoie de tunderi de iarbă periodice. Cu ajutorul cositoarei făcute de mine, tund iarba de câte ori este nevoie, este drept că anul acesta, datorită secetei, am făcut-o mai rar.
Suntem mulțumiți de rezultatul muncii noastre, toți o apreciază, în curte ne simțim bine şi arată minunat.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply