Escrocheriile la moda in Capitala

0

Programul Prima Casa este ultimul trend in materie de inselaciuni, devansand tepele imobiliare date batranilor.

Ziarul Adevarul informeaza ca de la inceputul acestui an politistii bucuresteni au retinut peste 50 de persoane acuzate de inselaciune. Cea mai noua moda: programul Prima Casa.

Multe pesoane sunt dispuse sa plateasca mii de euro pentru a-si vedea visul implinit si anume acela de a a avea o locuinta proprietate personala. Pe asta s-au bazat Mioara S., Ionel C., Smaranda C. si Gabriel N., cu varste cuprinse intre 29 de ani si 42 de ani, toti agenti imobiliari, care promiteau victimelor inlesnirea achizitionarii unor apartamente.

“Escrocii le spuneau celor interesati ca trebuie sa achite doar 60.000 de euro, restul fiind suportat de ANL sau de Primaria Sectorului 5. Cei patru incheiau precontracte de vanzare-cumparare contra unor sume cuprinse intre 5.000 si 8.000 de euro“, a declarat pentru Adevarul purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

150.000 de euro profitul escrocilor

Ion Tudorache, una dintre victimele escrocilor a povestit ca un coleg i-a spus ca poate lua un apartament de doua camere la pretul de 60.000 de euro intr-un cartier rezidential din sectorul 5. Apoi i-a prezentat pe asa-zisii agenti imobiliari care i-au cerut un avans de 5.000 de euro si i-au zis ca apartamentul lui va fi gata in septembrie.

Pagubitul a mai platit 2.000 de euro pentru ca dosarul sa mearga mai repede la ANL. Dupa ce si-a dat seama ca intemediarii nu mai puteau fi contactati, acesta s-a dus direct la dezvolatator unde a aflat ca apartamentul costa de fapt 170.000 de euro si nimeni nu stia de implicarea ANL sau a Primariei.

Acesta este doar unul din cele 29 de cazuri de escrocherie asemanatoare din Capitala.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: Adevarul.ro
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply