Epoca de aur a designului finlandez

0

Vara aduce o incursiune in istoria recenta a designului finlandez, asa numita “epoca de aur”, prezentata la Muzeul de Design din Helsinki.

“Creatorii Viitorului” reuneste cele mai importante lucrari ale designerilor finlandezi din perioada 1945-1967, care si-au pus amprenta in istoria acestei tari. Expozitia dezvaluie cum Finlanda s-a ridicat din punct de vedere economic dupa Al Doilea Razboi Mondial si a devenit un punct de referinta in designul international.
Din expozitie nu lipsesc lucrari ale marilor nume, precum Tapio Wirkkala, Timo Sarpaneva sau Marimekko. In plus, povestea este spusa si din punct de vedere al reconstructiei si al dezvoltarii catre o societate prospera, poveste in care arhitectura si designul au jucat un rol major. Nu sunt omise nici aspecte precum impactul mass-mediei asupra designului sau industrializarea acestui sector.
Expozitia “Creatorii Viitorului” se desfasoara la Muzeul de Design pana la 23 septembrie 2012, ca parte a programului World Design Capital 2012.

Text: Alexandra Badita
Foto: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply