Energie din polen

0

Monica Viericiu
Când te simți epuizat, fără poftă de mâncare și chef de viață ce faci? Eu încep o cură cu polen, pentru că îmi dă energie, ajută organismul pe ansamblu și mai ales sistemul imunitar. Așa că o recomand cu căldură în sezonul rece și nu numai, în perioadele cu consum energetic sporit, cum ar fi cea a examenelor sau a unor activități care ne solicită intens organismul.
Dacă nu ai consumat niciodată până acum polen, deși nu te știi ca făcând parte din grupul celor alergici, este bine să iei întâi o granulă, apoi să mărești doza treptat până la cantitatea care se consumă de obicei, adică 2-3 lingurițe, cantitățile variind în funcție de vârstă, stare de sănătate, gen. Este de reținut că și persoanele care sunt alergice la polen se pot desensibiliza folosind această metodă, deci sporind treptat cantitate ingerată, doar că în cazul lor, în funcție de sensibilitate, trecerea de la o granulă la o rație de 2 granule poate dura de la câteva zile până la o săptămână. Polenul se păstrează cel mai bine la frigider, în recipiente închise ermetic, sau chiar la congelator dacă vrem să facem provizii pentru termen îndelungat. El absoarbe foarte ușor apa din atmosferă, iar căldura îl degradează, așa că producătorii ne recomandă pentru stocare spații uscate, reci și chiar cu temperaturi negative pentru păstrare pe termen lung, dar întotdeauna în vase bine închise. Se administrează de obicei dimineața, dar se poate împărți și în 2-3 prize.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply