Energie din cristal de cuarț

0

Georgeta Teodorescu, București
Dragă redacție,
Vă povestesc ce mi s-a întâmplat când am intrat în buticul cu pietre semiprețioase de la Cetatea Râşnov.
Într-o carte, am citit printre altele şi despre cristalul de cuarț. Mi-am dorit să am și eu unul şi o persoană foarte apropiată de mine mi-a adus în dar un cristal de cuarț dintr-o floare de mină cu mai multe vârfuri pe care o avea de mulți ani. L-am spălat, l-am uscat bine şi l-am pus într-un pahar împreună cu sare nerafinată unde a stat şapte zile aşa cum am citit în carte că trebuie procedat pentru purificare, adică, pentru a îndepărta toate vibrațiile străine cristalului, el trebuie să vibreze în consonanță cu vibrațiile persoanei purtătoare.
Cristalul de cuarț este o antenă de emisie-recepție, cu amplificator încorporat. Prin baza sa absoarbe energia, prin vârf o emite iar prin laturi prezintă un fenomen de schimb energetic. El amplifică energia corpului şi gândurile, dând claritate şi ajută corpul fizic spre refacere şi echilibrare. Cristalul se poartă la gât cu vârful în jos în dreptul chakrei inimii. Cele şase laturi ale cristalului simbolizează cele şase chakre, iar vârful lui simbolizează chakra coroanei cea care ne conectează la infinit. Pe scara durității mineralelor de la 1 la 10 (valabilă şi astăzi), realizată prin anul 1812 de mineralogul Friedrich Mohs, cristalul de cuarț se află pe locul 7, el poate fi zgâriat doar cu o pilă de oțel. Talc, gips, calcit, fluorină, apatit, ortoclaz sunt minerale mult mai slabe decât cristalul de cuarț care pot fi zgâriate chiar cu unghia, cu o monedă, cu un cui, cu o bucată de sticlă, doar topazul, corindonul şi diamantul au duritate mai mare decât el.
Am croşetat un lănțişor din fir de bumbac în care l-am îmbrăcat şi-l port la gât numai prin casă (nu zilnic), de multe ori chiar uit de el prin vreun sertar. Îl mai iau cu mine în geantă când merg la biserică sau când am pe undeva de rezolvat treburi mai dificile ca să-mi dea energie şi să mă protejeze. Câteodată, când simt că nu am chef de nimic îl pun în carafa de sticlă să-mi energizez apa pe care o beau. Energia transmisă de un cristal natural penetrează orice mediu, chiar şi apa.
Când am intrat în buticul cu pietre semiprețioase m-am împiedicat, când încercam să probez vreo brățară aceasta se rupea, cum atingeam și încercam să iau vreo piatră de pe o tavă o scăpam pe jos. Scuze şi iar scuze, vânzătorul foarte amabil mă liniştea că nu e supărat pe mine. Ca să evit această situație mi-am ales din ochi câteva pietre, le arătam cu degetul, iar vânzătorul mi le-a pus într-o punguță, dar când să ies m-am împiedicat şi am scăpat punguța din mână. Vânzătorul mi-a recomandat să fiu atentă la drumul spre casă. După ce am ieşit din butic totul a intrat în normal, restul weekendului l-am petrecut minunat fără vreo întâmplare neplăcută. Abia acasă la Bucureşti mi-am adus aminte de cristalul meu de cuarț şi l-am căutat, era în geantă, parcă voia să-mi spună că nu am nevoie de alte pietre protectoare. Îl voi purta în dreptul chakrei inimii sub bluză sau în geantă, nu trebuie purtat la vedere.
Dacă intenționați să vă cumpărați un cristal de cuarț este de preferat să fie natural, el nu îşi pierde niciodată energia pe când cristalele sintetice trebuie energizate mereu în piramidă alături de unul natural şi nici atunci nu dau performanțele celor naturale.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply