Emoții și tradiții restilizate într-un cămin cald

0

Emoții și tradiții restilizate într-un cămin cald – O casă desprinsă parcă din poveștile copilăriei ne-a întâmpinat cu decorul ei cald și primitor. Crăciunul are aici parfumul autentic al sărbătorilor de altădată. Designerul Alina Alexe a recreat acest univers într-o casă în care visurile ei au devenit realitate.

Ambientul din living gravitează în jurul șemineului, o piesă impozantă, care a reprezentat pentru proprietară un must-have în căminul familiei. Fotoliul galben este de la IKEA.

Crăciunul și toate celelalte momente festive ale anului au ceva aparte atunci când le petreci în familie, când te întorci cu gândul la tihna și la veselia din copilărie. Acesta a fost sentimentul care ne-a umplut sufletul de bucurie atunci când am pășit pragul casei amenajate de designerul Alina Alexe.

Alina Alexe, designer, Tel.: 0723.195.242, E-mail: alina@decoraktiva.com, Facebook: fb.com/decoraktiva, Instagram: @decoraktiva

Locuința se află nu foarte departe de București și, dacă inițial s-a dorit a fi casă de vacanță, Alina și familia ei s-au îndrăgostit de acest loc și vin aici ori de câte ori au ocazia, pentru a  se bucura de adevărata frumusețe a lucrurilor simple. Povestea  acestei locuințe este pe cât de atipică, pe atât de savuroasă. Detaliile le-am aflat de la Alina, în compania unui ceai aburind.

Cromatica dominantă este una luminoasă. Albul, atât de des folosit în casele vechi țărănești, reprezintă fundalul perfect pentru piesele din lemn.

Din diverse colțuri ale țării provin aceste piese țărănești, oferite cu drag proprietarului, un promotor al valorilor autentice românești.

„Mi-am dorit această casă dintotdeauna. Nu exagerez. Înainte cu mult de a o cumpăra aveam în casa părinților mei o cutie  mare, în care strângeam diverse obiecte pentru «viitoarea noastră casă de la țară», cum ne plăcea să spunem, împreună cu soțul meu. Prima achiziție a fost tapetul cu motive albastre, care a fost dragoste la prima vedere. La un moment dat am găsit un anunț cu vânzarea unei case bătrânești din apropierea Bucureștiului. Era într-o stare nu foarte bună, însă pentru noi avea un potențial deosebit, căci putea fi adaptată astfel încât să fie exact casa din visurile noastre“, ne-a mărturisit designerul.

Adaptările stilistice reprezintă un atu al lucrărilor de amenajare semnate de Alina Alexe. Este și cazul acestei canapele de la IKEA, pe care a contextualizat-o perfect, retapițând-o și decorând-o cu decupaje din fote vechi. Tortul de bezea și cozonacul sunt de la Mara Mura (www.maramura.ro).

Soba cu plită din bucătărie duce cu gândul la bucatele cu care bunicile de altădată își îmbiau copiii și nepoții.

Din vechea locuință au păstrat două încăperi, la care au adăugat alte trei. Au refăcut integral acoperișul și au restaurat vechea fațadă, cu ornamente specifice zonei. Au avut mare noroc cu o echipă de meșteri din zonă, care au înțeles perfect premisele proiectului și, în plus, cunoșteau vechi tehnici de lucru, precum construirea unor sobe tradiționale. Firea artistică a designerului Alina Alexe se armonizează perfect cu pasiunea pentru autenticul românesc a soțului ei, rezultatul  fiind unul cald și îmbietor. Oaspeții lor îi recunosc pe cei doi în fiecare detaliu și nu ne referim doar la cele de factură estetică, ci și funcțională, deoarece cei doi sunt atrași de spațiile care spun o poveste, fără să epateze sau să agreseze vizual. Traiul în această casă are o frumusețe adevărată, ușor de definit ca armonioasă! 

Baia este decorată artistic. Suportul lavoarului este de la visuell.ro, corpurile de iluminat – de la Atelier Anda Roman, iar coșurile – de la Zara Home.

Inedita lampă a fost realizată după schițele designerului, chiar de tatăl acesteia și este compusă dintr-o veche covată, ce a aparținut bunicii proprietarului. Abajururile din ceramică sunt de la Atelier Anda Roman.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Emoții și tradiții restilizate într-un cămin cald

 

Comentarii Facebook

comentarii

Comments are closed.