Elfi din petice

0

Florica Crețu, loc. Găvănești, jud. Olt
Dragii mei,
Vă mulțumesc foarte mult pentru publicarea și premierea scrisorii mele din revista nr. 8/2014. Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, vă spun ce ornamente am mai confecționat anul trecut.

reciclare textile
Foto: Florica Cretu
Am făcut un Moș Crăciun și ajutoarele lui – 3 elfi, 2 fetițe și 1 băiețel. Sunt confecționați din resturi de materiale alb, roșu și verde și umpluți cu vatelină. Tare s-a mai bucurat nepoțica mea, Gina, când i-a văzut. Am reparat și câteva păpuși stricate și le-am confecționat îmbrăcăminte din material roșu și alb și cred că au ieșit foarte frumoase. Am făcut și o coroniță din felicitări.
Anul acesta voi pune și câte o crenguță de brad printre felicitări să arate și mai frumos. Am mai confecționat steluțe, brăduți albi și verzi, cărora le-am cusut nasturi de diferite culori, inimioare albe și roșii, oameni de zăpadă, îngerași, clopoței albi și roșii. Am confecționat și 24 de săculeți albi, roșii și verzi pe care i-am prins pe un carton mare, i-am numerotat de la 1 la 24 închipuind un calendar festiv al lunii decembrie și în ei am pus: bomboane, alune, nuci, ciocolate și câțiva bănuți. Când a venit nepoata mea Gina de Crăciun să mă colinde, a luat dulciurile și bănuții strânși. Din ei și-a cumpărat pentru școală ce i-a trebuit. Pe o pernă mică am cusut câteva steluțe și buline roșii.
Un ursuleț l-am îmbrăcat în haine roșu cu alb. Voi împodobi brazii din curte cu beteală, nuci îmbrăcate în staniol de diferite culori, globuri și instalație electrică. În casă am un brăduț mai mic, artificial, pe care îl voi împodobi cu ornamente făcute de mine. Le confecționez seara, din diverse resturi de material. Îmi place să decorez fiecare cameră cu multe ornamente. Vă doresc multă sănătate, fericire și sărbători fericite!
Foto: Florica Crețu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply